Elvis Costello otkazao koncert u Puli jer mu je dijagnosticiran rak

Doktori su Costellu savjetovali da pauzira s turnejom nakon operativnog zahvata u svibnju tijekom kojeg je, nadamo se uspješno, otklonjena ‘mala, ali vrlo agresivna kancerogena malignost’.

Elvis Costello (izvor: Wikipedia)

Razlog zbog kojeg je Elvis Costello otkazao preostali dio ovogodišnje britanske i europske turneje (uključujući koncert u pulskoj Areni koji je na rasporedu bio jučer, 8. srpnja) jest “mala, ali vrlo agresivna kancerogena malignost”. Zbog toga je, u svibnju, podvrgnut operativnom zahvatu koji je, posljedično, zahtijevao strogo mirovanje.

Costello je, u opširnom priopćenju objavljenom preko službene web stranice, pojasnio u detalje:

“Prije šest tjedana nazvao me moj specijalist i rekao da bi trebao igrati loto. Rijetko je, kaže, ako ikada u svojoj karijeri, vidio tako malenu ali agresivnu kancerogenu malignost koja se mogla poraziti jednim operativnim zahvatom. Laknulo mi je što ću odmah moći nastaviti s turnejom.

Postoperativne smjernice, nažalost, bile su drugačije naravi. Operacija ovakvog tipa zahtijeva tri do četiri tjedna potpunog mirovanja, zavisno o tomu da li se vraćate u ured, ili vaš posao ište i putovanja i fizički rad. Bilo je nemoguće procijeniti kako bi se oporavak odrazio na putujućeg glazbenika koji, gotovo svake noći, odradit dvosatni performans”, pojasnio je Costello.

“Moje isprike idu onima koji su već kupili karte za nastupe u Manchesteru, Puli, Grazu, Beču, Tysnesu i Rattviku, no, u svakom slučaju, draže mi je razočarati ih tako što se uopće neću pojaviti na nastupu, nego da ih razočaram kompromitiranim nastupom koji će, između ostaloga, u opasnost dovesti i moje zdravlje.

Da vas, ipak, za kraj, ostavim s nešto optimističnijim mislima, moji The Impostersi i ja smo, zajedno s nekoliko naših prijatelja snimili fantastičan novi album koji, vjerujem, izlazi u listopadu. Vratiti ćemo se, nadam se, čim prije, da sviramo našu glazbu i vaše najdraže pjesme.”

Iako u priopćenju nije naveo koji mu je rak točno dijagnosticiran, Costello se u zadnjem paragrafu obratio muškoj publici.

“Gospodo, pričajte sa svojim prijateljima. Doznat ćete da niste sami. Potražite savjet liječnika ako ste u sumnji ili kada je vrijeme te djelujte što prije kada je to potrebno. Moguće je da će vam spasiti život. Vjerujte me, bolje je to nego da igrate rulet”, zaključio je.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X