Emotivni hommage Simpsona svom čestom gostu, Stephenu Hawkingu

Simpsoni su svoju najnoviju epizodu posvetili Stephenu Hawkingu nakon što je veliki fizičar prošli tjedan preminuo u svom domu.

Stephen Hawking u epizodi Simpsona (izvor: screenshot YouTube)

Hawking bi bio počašćen s In Memoriam slajdom koji ga prikazuje kako se uspinje u nebo na svojim kolicima s mlaznim pogonom, dok mu Lisa Simpson sjedi u krilu.

“U najdražem sjećanju na Stephena Hawkinga”, pisalo je iznad slajdova. Hawking je Simpsone posjetio nekoliko puta, a u možda najznačajnijoj epizodi od svih “They Saved Lisa’s Brain”, Hawking se pojavljuje kako spasitelj grada Springfielda od poludjelih članova Mense.

Tijekom epizode spašava i Lisu Simpson od bijesa građana Springfielda tako što otkriva da se njegova kolica mogu modificirati u helikopter. Na kraju epizode s Homerom pije pivo koji ga oslovljava kao “Lisinog prijatelja robota”.

Opisujući Hawkingovo sudjelovanje u emisiji, kreator Simpsona Matt Selman izjavio je: “Njegovo istinsko značenje i naslijeđe neka bude obojano i Simpsonovim bojama. Ja sam neusporedivo ponosan, on je bio prekrasan čovjek i dijeliti to njegovo naslijeđe u bilokojem smislu, propagirati ga, bilo je strahovito zadovoljstvo.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X