Ennio Morricone porekao da je Quentina Tarantina nazvao ‘kretenom koji samo krade od drugih’

Dvojac je, podsjećamo, surađivao na Tarantinovom ‘The Hateful Eight’ koji je Morriconeu donio prvog Oscara za glazbu.

  • 7
    Shares
Ennio Morricone i Quentin Tarantino (izvor: YouTube)

Nakon što se preko vikedna pojavila priča o Morriconevom intervju njemačkom Playboyu, koja je zatekla i fanove Tarantina i Morriconea, kao i fanove njihove frekventne suradnje, a gdje Morricone o Tarantinu govori “kao o apsolutnom kretenu koji se ne može uspoređivati s velikim holivudskim redateljima i koji krade od drugih”, sada ispada da je riječ o običnom falsifikatu i patki.

Njemački je Playboy objavio, čini se, fiktivni intervju s Enniom Morriconeom u kojem Morricone bez ustručavanja kritizira Tarantinov “kaotičan” način rada.

“Razgovara bez razmišljanja, sve radi u posljednjem trenutku i nema pojma. Pojavi se najednom i zahtijeva savršeni rezultat u tek nekoliko dana. To naprosto nije moguće i čini me ludim”, pisalo je u njemačkom izdanju Playboya. “On je običan kreten koji naprosto krade od drugih i reciklira stvari. Nema ničeg originalnog u njegovom radu. To ga ne čini redateljem. On je ništa u usporedbi s istinskim redateljskim velikanima poput Johna Hustona, Alfreda Hitchcocka ili Billya Wildera. Oni su imali stila. Tarantino jednostavno ispočetka kuha stara jela.”

No, u priopćenju koje je jutros objavio Morricone stoji:

“Playboy Njemačka objavio je članak u kojem sam navodno izrazio izuzetno negativno stajalište o Tarantinu, njegovim filmovima i Akademiji. Nikada nisam rekao ništa negativnog niti o Akademiji niti o Tarantinu – i zasigurno ne smatram njegove filmove smećem. Shodno tomu, opunomoćio sam svojeg odvjetnika u Italiji za poduzimanje civilne i kaznene tužbe. Tarantina smatram izvrsnim redateljem. Jako sam sretan zbog naše zajedničke suradnje i odnosa kojeg smo razvili u vremenu što smo ga proveli skupa. On je hrabar čovjek i ima ogromnu osobnost. Naša suradnja je ona koja mi je donijela Oscara, nagradu koju smatram jednim od najvećih postignuća u svojoj karijeri i zauvijek ću biti zahvalan na prilici da kompoziram glazbu za njegove filmove. U Londonu, tijekom konferencije za novinare tijekom koje smo predstavljali “The Hateful Eight” jasno sam izjavio da Quentina smatram jednim od najvećih redatelja ovog vremena, a nikada ništa loše nisam govorio ni o Akademiji – instituciji koja mi je isporučila dva najveća priznanja mojoj karijeri.”

Inače, Morricone bi trebao raditi glazbu i u nadolazećem Tarantinovom filmu, s Leonardom Di Capriom i Bradom Pittom, “Once Upon a Time in Hollywood”.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X