Euforičnim koncertom počelo širenje TRITU filozofije

Šibenska grupa Ti ritu piri pip u rodnom je gradu održala odličnu koncertnu promociju svog diskografskog prvijenca.

Ti ritu piri pip u Šibeniku

Navika odlazaka na koncerte stječe se… odlascima na koncerte. U gradovima koje bitni, manje bitni i nebitni bendovi redovito zaobilaze na svojim turnejama, a takvih je u ovoj državi koliko hoćete, koncertna se kultura razvija sporije od reforme pravosuđa. Kad se tome pridoda ziheraška i neinventivna glazbena strategija lokalnih radijskih urednika, učestali nastupi huljićevaca po predgrađima, neometana infiltracija narodnjačkih kafića te sveopća zatupljenost ignorantskim medijima, pravo je čudo da netko uopće poželi svirati gitaru.

Ti ritu piri pip u svojem su rodnom Šibeniku, na jubilarnom 77. koncertu, unatoč većini gore nabrojanog, uspjeli trijumfirati pred vlastitom publikom. Ako je suditi po iskustvu netom prije i nakon Terranea, Šibenčani i nemaju baš povjerenja u besplatne koncerte, stoga je oko 350 ljudi (prema procjeni iskusnog oka Siniše Bizovića, čija je Spona objavila prvi album TRPP-a) u dupke ispunjenom šatoru na Medulićevu trgu, događaj o kojemu je dan kasnije, sasvim opravdano, pričao cijeli grad.

No, brojke ustvari ne znače puno. Ono što je na središnjoj promociji albuma „Tritu tritu“ ulijevalo optimizam je fanovska podrška koju su TRPP-ovci dobivali u velikim količinama. Kad se šatorom jednoglasno orilo „Nisam htio“, „Pitam se“ ili „Akumulator i Bobina“, postalo je jasno da su mentalne barijere preskočene i da su TRPP konačno postali proroci u svom selu. Njihova TRITU filozofija uskoro kreće u daljnje pohode, novi zagrebački koncert zakazan je za sredinu veljače.

Ti ritu piri pip svoj funk i svoj roll ne prodaju pomoću trikova i jeftinih plesnih doskočica. Njihov zvuk je „pun“, ritam čvrst, a znoj na čelu iskren, pa ono što se voli nazivati grooveom slušatelj osjeća svake sekunde njihova nastupa. U sat i pol odsviran je cijeli „Tritu tritu“ album, a nastup u blagdanskom šatoru, u kojem su oba šanka doslovno ostala bez kapi alkohola, istaknuo je i najveće koncertne adute grupe – „Dok hodam“ i „Lousy Evening“.

TRPP su na pozornici ugostili i L’Kok, čiji je album u niskom startu i koji će početkom godine udariti temelje jednoj zdravoj gradskoj konkurentnosti. Prije svih nastupili su Mjuzikl, koji je u središte medijske pažnje došao nedavnim koncertom u Zagrebu na kojem su za predgrupu imali Hladno pivo. Punk rock bend, čiji najmlađi član ima 16 godina, poletan je, pitak i šarmantan. Publika ih nije ignorirala, no pred njima je još dug put dokazivanja i autorskog poliranja.

Recenzija albuma “Tritu tritu”: Čudni ljudi, čudnog imena i zaraznog ritma

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X