Loading Events
  • This event has passed.

Brant Bjork i Sean Wheeler u Vintage Industrial Baru

19 listopad, 2017Pustinjski Mag Brant Bjork u četvrtak 19. listopada dolazi poharati Vintage Industrial Bar sa svojom desert karavanom u sklopu ‘Gree Heen’ europske turneje kako bi predstavio svoj zadnji album ‘Tao Of The Devil’ te tom prilikom dovodi gosta i velikog prijatelja Seana Wheelera kao specijalnog gosta.

Brant Bjork
Brant Bjork

Bjork je rock slavu dotaknuo je kao bubnjar Kyussa i Fu Manchua. S vremenom koje je pregazio, odlučio se posvetiti sebi i onome što on voli, a to su vječna rockerska pustinjska putovanja. Slobodno ploveći pod svojom zastavom uz svoje multi-instrumentalne vještine dolazi u Zagreb kako bi pokazao i dokazao da njegovoj kreativi nema kraja.

 

Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Mark Laneganom.

 

Brant Bjork rođen je u Palm Desertu gdje je već s 13 godina počeo nastupati. U srednjoj školi počeo je svirati sa svojim frendovima Josh Hommeom, Chris Cockrell ( kasnije Nick Oliveri) i John Garciom iz čega se formirao bend koji danas svi znamo kao KYUSS, jedan od najutjecajnijih desert rock bendova današnjice i predvodnika svjetske stoner rock scene. Sve se to odvijalo početkom devedesetih, a tada su izdali 3 zlatna albuma koji su zasigurno ostavili utisak u tom glazbenom pravcu [”Wretch”, ”Blues for the Red Sun” i ”(Welcome to) Sky Valley”].

 

Bjork ’93., napušta Kyuss i seli u Humboldt kako bi pekao pizze i igrao nogomet. Previše kiše ga je vratilo u toplije krajeve gdje je osnovao svoju nezavisnu izdavaču kuću pod nazivom EL Camino, koja kasnije postaje Duna Records i Low Desert Punk Records. Kako je vrijeme teklo ’96., se spojio s Hommeom kako bi zajedno osnovali The Desert Session sagu i radili na onome što je danas Queens Of The Stone Age. Godinu nakon, Bjork se pridružio bendu Fu Manchu kao bubnjar i s njima snimio 5 albuma.

 

U međuvremenu je radio na onome što je danas Brant Bjork i shvatio kako je to ono čim se dalje treba baviti.

 

Početkom novog milenija se bacio u solo vode, a pod ovim imenima možemo iskopati njegove solo uratke; “Brant Bjork”, “Brant Bjork and the Bros” i “Brant Bjork and the Low Desert Punk Band”.

Details

Date:
19 listopad, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map