Loading Events
  • This event has passed.

ESC Life, Home Conflict i DDR u Vintage Industrialu

4 ožujak, 2020U srijedu 4. ožujka u Vintage Industrialu spremaju savršenu indie punk rock fiestu uz odlične Esc Life, koje prate mladi Home Conflict i jedan od novijih bendova na sceni DDR.

ESC Life, Home Conflict i DDR u Vintage Industrialu

ESC Life Tri godine nakon prvijenca “Access All Areas” i godinu i pol nakon split 7″ vinila s Remedy, zagrebački “staromodni” indie rock kvartet prošle je godine izdao album “Born to Be Mild”. Nove ideje benda koji i dalje ima fiksaciju na glasne gitare, solaže, brze ritmove i pop pjesme učinile su ovaj album zabavnijim i šarenijim. I dalje pod izravnim utjecajem power pop i punk rock velikana poput Descendents, Nova Mob, The Hold Steady ili Superchunk, ESC Life se više nego ikad igraju sa klišejima popularne glazbe 20. i 21. stoljeća, ali nikad ironično. Duhovite, brze i pamtljive indie rock pjesme o životu poslije tridesete, ljubavi i obavezama i ovog je puta prema željama članova benda snimio i miksao neizbježni Mark Mrakovčić, a glasove posuđuju Sara i Eva iz Žen, Ivana Smolović Ika iz On Tour i Mark Mrakovčić. Za grafičko rješenje omota zaslužan je najzaposleniji punk ilustrator s ovih prostora Lovro Škiljić.

Vinilno izdanje albuma “Born to Be Mild” izašlo je prije nekoliko mjeseci i zajednički je projekt etiketa PDV Records iz Hrvatske, Ill In The Head iz Kanade, Bartolini Records iz Španjolske i Last Exit Music iz Njemačke.

DDR Punk rock / post-punk trio iz Zagreba. Brzo, melodično te ponešto mračno i pesimistično. Ljudi vole spominjati Leatherface, Hüsker Dü, Wiperse – i jesu i nisu u pravu. Neko izdanje bi se trebalo uskoro pojaviti.

Home Conflict – Mladi zagrebački punk rock bend nastao sredinom 2016. godine. Usredotočeni na pisanje autorskih pjesama bend do kraja 2018. izbacuje dva spota za pjesme „I Have a Feeling“ i „Life you Choose“ te u ožujku 2019. izdaje album prvijenac pod naslovom „Life you Choose“. Do sada su imali brojne nastupe u Hrvatskoj, ali i nekoliko nastupa u inozemstvu, a neki od njih uključuju nastup na festivalima Hoomstock i HGF, osvajanje Trećeg mjesta na 11. O’rock Festivalu u Oroslavju i Prvog mjesta na finalu Imagine Croatia Festivala, zbog kojeg su predstavljali Hrvatsku u Nizozemskoj na međunarodnom finalu u Maastrichtu. Također su osvojili Prvo mjesto na 3. Battle of the bands održanom u Jiggy baru, kao i prvo mjesto na 4. Motogitarijadi u Osijeku.

Details

Date:
4 ožujka
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
40kn – 55kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska