JARV IS…, novi projekt Jarvisa Cockera, najavio album prvijenac

Album ‘Beyond the Pale’ izlazi 1. svibnja, a propraćen je singlom ‘House Music All Night Long’.

JARV IS… (Foto: promo)

JARV IS… su Jarvis Cocker (ex Pulp, vokal, gitara, perkusije), Serafina Steer (harfa, klavijature, vokali), Emma Smith (violina, gitara, vokali), Andrew McKinney (bas, vokali), Jason Buckle (sintisajzer, elektronski efekti) i Adam Betts (bubnjevi, perkusija i vokali).

JARV IS… je nastao zbog nastupa na Sigur Ros festivalu “Norður og Niður” na Islandu, krajem 2017. godine. U proljeće 2018. godine svirali su rasprodatu turneju u Velikoj Britaniji uglavnom u manjim prostorima i klubovima. U cilju praćenja pjesama, koje su još uvijek bile u fazi razvoja, bend je odlučio snimati svaki koncert.

Tako su 7. travnja u Peak Cavern, Derbyshireu snimili dijve pjesme, koje su se zatim našle na ovom albumu (“Must I Evolve?” & “Sometimes I am Pharaoh”), a u listopadu 2018. na Desert Daze snimili su “Am I Missing Something” . Festival je te godine bio evakuiran zbog velike oluje. Geoff Barrow (Portished, Beak), koji je gledao nastup JARV IS…, predložio je da bend iskoristi sekvence sa snimanja koncerta kao osnovu za album.

Na All Points Festivalu u Londonu 25. svibnja 2019, JARV…IS je snimio premijerno izvedenu pjesmu “House Music All Night Long”, da bi na Primavera Festivalu 1. lipnja, u Barceloni simili “Children of The Echo”.

Upravo “House Music All Night Long” u koncertnom izvođenju pokrenula je JARV…IS website 2. ožujka gdje je album već dostupan za prednarudžbe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X