Loading Events
  • This event has passed.

Zoster u Saxu

29 siječanj, 2019Momci iz Mostara će nakon malo više od godinu dana ponovo nastupiti u Zagrebu, a to će im 29. siječnja ujedno biti i premijerni nastup u Saxu koji u ovoj sezoni obilježava 20 godina postojanja.

  • 4
    Shares
Zoster

Bend je nastao u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Nazivu Zoster kumovao je herpes zoster koji je prebolio Mario. Taj nezgodni virus živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa i vremenom se širi. Zoster je, logično, nastao kao posljedica pada imuniteta društva.

Momci su do sada izdali četiri albuma koje vole podijeliti u dvije faze: studentska i mladalačka odnosno zrelija, introvertiranija i ponešto mračnija. U prvu spadaju „Ojužilo“ i“ „Festival budala“, a u potonju „Imači kada“ i „Srce uzavrelo“. Uskoro se očekuje izlazak petog albuma, a u kojem će smjeru krenuti, preostaje nam tek vidjeti. Ono što je sigurno je da je Zoster u svojih nešto više od 18 godina njegovao vrlo eklektičan glazbeni izričaj.

Nastupali su na svim većim regionalnim festivalima, kao i u velikom broju europskih prijestolnica. Članovi benda su: Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Goran Rebac – bubnjevi.

Cijena ulaznice je 55 kuna u pretprodaji i može se kupiti isključivo u Saxu tijekom radnog vremena kluba, na dan će ako ih ostane koštati 70 kuna.

  • 4
    Shares

Details

Date:
29 siječanj, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
55kn – 70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Sax
Zagreb,
  • 4
    Shares