10. izdanje OHOHO festivala stripa i street arta

10. OHOHO festival

Festival se održava od 21. do 24. rujna u prostorima AKC Medike (Pierottijeva 11, Zagreb).

Početak je u četvrtak 21. rujna kad će se promovirati novi broj OHOHOzina#5 na temu novca (malo dvorište Medike). Zatim je otvorenje izložbe (u Galeriji Siva) strip-tabli iz aktualnog OHOHOzina, popraćena i radovima umjetnika Damira Stojnića (autora vizuala ovogodišnjeg festivala) i likovne umjetnice Monike Milas.

Istu večer je otvorenje i izložbe plakata “10 godina OHOHO festivala” te stripova iz projekta WOMCOM (Women Power in Comix) u Infoshop Pippilotta.

Kao i svake godine, tako i ove publiku očekuje bogati program te nekoliko ekskluzivnih promocija strip izdanja od kojih će neka svjetlo dana ugledati upravo na ovom desetom izdanju OHOHO-a, a to su: “Lavanderman-zatvorske priče” Vinka Barića i Tonia Favera, SF fanzin “Crna rupa” Stipe Kalajžića, strip-album “Brodski dnevnik” Korine Hunjak, strip-album “TiComix” od Tihomira Tikulina Tice, novi strip album “Nokak” Krešimira Zimonića te fanzin “Iracionalist” iz Rijeke.

Gost festivala je slovensk strip-autor i teoretičar strip Iztoka Sitara, koji je sudjelovao sa svojim stripom u prvom broju OHOHOzina, ali i u zadnjem, na temu novca. Iztok ove godine na OHOHO-u predstavlja svoj cijelokupni opus u radu na stripu i pisanju o stripu.

Ekipa s ljubljanskog Radio Študenta će i uraditi event “Strip u živo” po prvi puta izvan Slovenije. “Strip uživo” je glasovna animacija stripa, kojega se prati na velikom platnu dok gledatelji slušaju zvukove glazbe, šumova i postave glumaca koji sinkroniziraju svaki kadar. Strip kojega će se čitati u živo jesu “Bosanske basne” Tomaža Lavriča.

Za vrijeme trajanja festivala prostore Medike oslikavati će umjetnici/e pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić koja nam se pridružila ove godine u organizacijski team.

Festival će biti popraćen i putem Stripovedač podcasta koji dolazi iz Beograda.

Svaki dan u dvorištu Medike nalazit će se i buvljak na kojemu će se moći pronaći različita strip izdanja, albumi, časopisi, grafike, DIY merch, te plakaterije Partizanprinta (Makedonija), Matrijaršije (Srbija) i još mnogo toga.

U subotu Klub Mikro sprema otvorenje izložbe “PREFIKS u Mikru”, skupa sa projekcijama animiranih filmova na kojima su radili strip autorice, te DJ nakon toga.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X