Mimika Orchestra u Vintage Industrialu

Mimika

Mimika Orchestra u četvrtak 26. listopada, nakon gotovo godinu dana, ponovno nastupa u Zagrebu s materijalom iz najnovijeg albuma “Altur Mur” (“Hram mora”, na izumrlom veljotskom jeziku s otoka Krka), prethodnog albuma “Divinities of the Earth and the Waters” i eksluzivnom premijerom dvije nove skladbe s još nesnimljenog najnovijeg projekta.

Mimika Orchestra su prije trinaest godina u Londonu osnovali skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić i vokalistica Maja Rivić, te vas “vode na putovanje u izgubljenu dušu Mediterana” i u “Staroslavenske ceremonije”.

Autor glazbe Mak Murtić kaže da je album “Altur Mur” “vizija nepostojećeg mjesta na Mediteranu, gdje se isprepliću kulturna i osobna reinvencija”. Tekstove je pisala Marta Kolega za koju je rad na albumu bilo “putovanje jadranskim otocima, atmosfera, način ponašanja, jezik, životni stil, pogledi na svijet” koji je uklopila u “priču koja odjekuje Odiseju”. Album “Divinities of the Earth and the Waters” mračnija je pak priča o “pogrebnoj ceremoniji kroz staroslavenske rituale putem progresivne glazbe, jazza, rocka i tradicionalnih utjecaja”.

Mimika Orchestra eklektičan je dvadeseteročlani sastav koji izvodi svoj, prepoznat materijal i kroz glazbu i scenski nastup vodi publiku u ekstazu ritma i emocije.

Vrata 20:00 | Koncert 21:30
Ulaznice: 15,00 € / 19,00 € | Dirty Old Shop (Tratinska 34) / VIB & Grif (Savska 160)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X