Šezdeseti rođendan Indexa u Lisinskom

Indexi (foto: Music Time)

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji hommage je kultnom sarajevskom bendu Indexi. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka Music Time organizirat će i producirati pet velikih regionalnih koncerata od kojih će jedan biti i u Zagrebu, u Lisinskom 24. listopada 2022.

U ovom zanimljivom i emotivnom projektu gdje će se pjevati bezvremenski hitovi kao što su “Bacila je sve niz rijeku”, “Sanjam”, “Balada”, “Da sam ja netko”, “Sve ove godine”, “Plima”, “Jutro će promijeniti sve” i dr., s raznih strana svijeta okupit će se živući članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić. Uz njih na binu će stati kombinacija starijih i iskusnijih, te mladih pjevača, vrhunskih vokalnih kvaliteta. Pjevat će Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić.

Ovaj projekt počeo je s realizacijom prije 15 godina i do sada je održan 25 puta na prostorima bivše Jugoslavije. “Svi su bili rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta su bile popunjene” rekao je producent i idejni tvorac ovog projekta Tomislav Kašljević te se prisjetio početaka. “Sve je počelo prvenstveno iz moje ljubavi prema grupi Indeksi i njihovoj glazbi. Tek sam se počeo baviti producentskim poslom, kada smo se moj prijatelj Tarik Filipović i ja, jednu večer družili i uz par čaša vina došli zajedno do ideje da napravimo hommage Indeksima. Nazvao sam Fadila Redžića u Ameriku i odmah je pristao. Obratio sam se i Zrinku Tutiću i Nikši Bratošu koji su me podržali i uključili se u projekt” rekao je Kašeljvić.

“Prvi koncert održan u Lisinskom bio je sjajan i toliko je emotivno odjeknuo da su nas počeli zvati iz svih gradova bivše Jugoslavije” prisjeća se Kašljević te ističe kako je na posebno ponosan. “To mi je zasigurno jedan od najdražih projekata u životu, iako je to težak i mazohistički posao jer se skupljaju glazbenici iz čitavog svijeta, komplicirana je to organizacija, ali svaki put kad čujem koncert znam da je sve vrijedilo. Uvijek sam se vodio riječima pokojnog Kornelija Kovača, koji je bio član Indexa, kada mi je rekao da je ovo sjajan koncert ali da uvijek pazim na nivo na kvalitetu. I uvijek sam se trudio da tako i bude”, zaključio je Kašljević.

Ove godine za 60-tu obljetnicu koncert će se održati u pet gradova Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Ljubljani i Beogradu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X