2. Festival kulture i komunikacija u Novim dvorima u Zaprešiću

Festival kulture i komunikacija u Novim dvorima u Zaprešiću

Festival kulture i komunikacija u organizaciji Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić rezultat je suradnje dvaju studijskih programa; Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i Komunikacijskog menadžmenta.

Festival će se održati 10. lipnja 2023. godine u Zaprešiću, u prostoru Vršilnice, koja je spomenik nulte kategorije, smješten u sklopu Novih
dvora. Cilj festivala je sve zainteresirane, a posebno studente i mlade upoznati s temama vezanim za kulturu, medije i komunikacije, omogućiti im stjecanje novih znanja i vještina, sudjelovanje na tribinama i radionicama te uživanje u dobroj glazbi.

Festival je strukturiran kao spoj zabave i edukacije, a cilj mu je objediniti i balansirati područja kulture, komunikacija, medija, umjetnosti, književnosti, glazbe i stripa.

U sklopu festivala bit će moguće sudjelovati u nekoliko različitih tribina koje će ugostiti stručnjake iz spomenutih područja: Pričom oživi svoj grad (Iva Silla, Dijana Zorić, Petra Prša), Inteligentno s umjetnom inteligencijom (Jan Jilek, Fran Hubrin, Andrea Martinović, Vedran Srhaj-Egekher, Martina Silov), Cajke na Ulicu! (Krešimir Krolo, Robert Urlić, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Zoran Stajčić, Goran Batina), Knjigom u čelo! (Gordana Farkaš Sfeci, Seid Serdarević, Tomislav Zajec, Kristian Novak, Iva Mirčić), Postoji li hrvatska strip scena (Marin Radišić, Esad Ribić, Darko Macan, Tomislav Tomić, Jan Škrinjar, Štef Bartolić, Tomislav Vuger).

Predviđene su i brojne radionice. Tako će biti moguće sudjelovati u radionici Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti koju će voditi fotografkinja Inia Herenčić, zatim radionici Erasmus Multikulti blender koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program. Također će biti moguće sudjelovati i na radionici Dijalog i repeticija pod vodstvom Nikoline Bakmaz, radionici Sitotisak koju priprema Dejan Pitsome, radionici izrade nakita pod vodstvom Tihane Jelić te radionice plesa na svili koju će voditi Lara Brkić.

Za kraj festivala predviđeno je uživanje u dobroj glazbi, koje počinje nastupom benda Donkey Hot, a kao krunu festivalskog programa najavljujuje se nastup sarajevskog benda Zabranjeno pušenje.

Program:

Tribine – Vršilnica
10:00 – 11:00 Pričom oživi svoj grad!
11:15 – 12:30 Inteligentno s umjetnom inteligencijom
13:00 – 14:30 Cajke na ulice!
15:00 – 16:30 Knjigom u čelo!
17:00 – 19:00 Postoji li hrvatska strip scena? uz predstavljanje izložbe Zaprešićki strip crtači

Radionice – Muzej Matije Skurjenija
10:00 – 12:00 Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti
12:00 – 14:00 Dijalog
14:00 – 15:30 Erasmus+ multikulti blender
15:30 – 17:00 Strip radionica za djecu i mlade
Prijave na radionice moguća je na poveznici: https://linktr.ee/baltazar_fkk

Događanja u perivoju
10:00 – 19:00 Dječji kutak
10:00 – 19:00 Radionica sitotiska by Pitsome
14:00 – 16:00 Ples na svili
16:00 – 18:00 Radionica izrade nakita
18:30 Loop cirkus

Koncerti
20:00 Donkey Hot
21:00 Zabranjeno pušenje

Ulaz na sve sadržaje bit će slobodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X