Zatvaranje Ljeta u MSU 2024. uz KOIKOI

KOIKOI (foto: Press)

KOIKOI su jedan od ponajboljih novih beogradskih bendova koji već sviraju po europskim klubovima. Novi favoriti zagrebačkih klubova, po mnogima su, uz Buč Kesidi, s pravom proglašeni nasljednicima sada već legendarnih Repetitora.

KOIKOI su sadašnjost, ali i budućnost regionalnog rocka. Na zatvaranju Ljeta u MSU, 12. srpnja očekuje se KOIKOI eksplozija na stageu MSU-a.

KOIKOI je spoj zvučne eklektičnosti i nezaustavljive energije. Neopterećeni žanrovima, razigrano su odabrali najživopisnije elemente iz rocka i popa, stvarajući plesnu lavinu zvuka, začinjenu očaravajućim vokalnim polifonijama ženskih i muških glasova. U njihovom slučaju, ova zbrka sjajno funkcionira, a njihova glazba prevladava jezičke barijere i odjekuje širom svijeta. U poslednje dvije godine, KOIKOI osvaja publiku svojim visokooktanskim nastupima koji magnetski privlače mase širom Europe. KOIKOI je nominiran na ESNS za Music Moves Europe nagradu 2023. kao jedan od 15 najperspektivnijih bendova u Europi, i uvršten u IMPALA-inu listu „100 izvođača koje treba pratiti“ za 2022. godinu.

Pravo iz procvijetale beogradske glazbene scene dolazi nam dinamični ansambl KOIKOI, koji čine Marko Grabež, Emilija Đorđević, Emilija Đonin i Ivan Pavlović Gizmo. Ovaj bend je brzo osvojio galzbenu scenu svojom fuzijom žanrova. Nalaze se na raskrsnici regionalnog naslijeđa alternativne glazbe i suvremenih zapadnih trendova, stvarajući zvuk koji izmiče kategorizaciji. Njihov debi album „Pozivi u stranu“ (Moonlee Records, 2021.), koji su glazbeni kritičari ishvalili, donosi nekonvencionalni pop, mekan poput svile i razigrano glasan, laki spoj radio-friendly melodija i karizme koja plijeni. Hipnotički balkanski motivi tkaju tapiseriju ekstaze i nostalgije, upotpunjenu očaravajućim žensko-muškim harmonijama koje podsećaju na bend The XX ili su pak na tragu regionalne folklorne tradicije. Njihova zajednička misija: stvaranje izuzetnog indie rocka i alternativnog popa koji premošćava jaz između intimnosti undergrounda i privlačnosti mainstreama, popunjavajući prazninu u balkanskoj glazbenoj sceni koja je čekala da bude istražena. Njihova glazba utelovljuje sviježu energiju novog doba, i utvrđuje živopisan ton za budućnost regionalne scene.

Živi nastupi grupe KOIKOI predstavljaju visokooktansko iskustvo, sa sirovom energijom koja magnetizira publiku. Bez obzira da li su u pitanju manji klubovi ili veliki festivali, njihova glazba prevladava jezičke barijere, osvajajući publiku. Pjevač benda, i perspektivni glumac, Marko Grabež, unosi jedinstvenu teatralnost u svaki nastup, stvarajući uzbudljiv spektakl.

U poslednje dvije godine, KOIKOI je odsvirao preko 80 koncerata u 14 europskih zemalja. Protutnjali su najvažnijim muzičkim festivalima u bivšoj Jugoslaviji (Exit, INmusic, Arsenal, MENT, OK Fest) i nastupili na mnogim festivalima i klupskim koncertima širom Europe (Eurosonic, Reeperbahn, Tallinn Music Week, Peel Slowly And See, Sharpe, Liveurope Fest…), za koje su dobili gomilu oduševljenih recenzija živih nastupa.

Dok kreću raditi na drugom albumu koji se sa nestrpljenjem iščekuje, KOIKOI usmeravaju svoj pogled ka internacionalnim pozornicama. Glazbeno putovanje KOIKOI neprestano se razvija, to je simfonija utjecaja i energija koje se ne daju ograničiti. Njihova zvučna tapiserija govori univerzalnim jezikom glazbe, a njihovo putovanje tek počinje. Očekujte još mnogo toga od KOIKOI dok nastavljaju razbijati obrasce, pale pozornice i ostavljaju neizbrisiv trag na globalnoj glazbenoj mapi.

KOIKOI su:
Marko Grabež – gitara, glas
Emilija Đonin – synth, glas
Emilija Đorđević – bas gitara, glas
Ivan Pavlović Gizmo – bubnjevi, semplovi

**

1 2 . s r p n j a 2 0 2 3 .
19.00 FILM
Escort; redatelj Lukas Nola / HR / 1020 min

Do 19.00 IZLOŽBA
Goran Trbuljak, retrospektivna izložba

21.00 KONCERT
KOIKOI

**

I n f o r m a c i j e z a p o s j e t i t e l j e:
Ulaz u prostor koncerta od 20 sati.

Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava eventim.hr
i na recepciji MSU-a (od utorka do subote od 11 do 18 sati te na dan koncerta).

Izložbe su otvorene do 19 sati, ulazak na izložbu je moguć do 18.30 sati.

**
Cijene ulaznica:

12.7. KOI KOI
16 € do dana koncerta
20 € na dan koncerta

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X