27. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con u SC-u

27. CRŠ

Od 19. do 21. travnja 2024. godine u Zagrebu se po dvadeset i sedmi put okupljaju renomirani strip autori i ljubitelji stripa na 27. CRŠ Zagreb Comic Con festivalu stripa u zagrebačkom Studentskom centru. Otvorenje festivala održat će se u petak 19. travnja, a posjetitelje u tri dana festivala očekuje raznovrsni program ispunjen predavanjima i druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom. Svi sadržaji su besplatni za posjetitelje.

Kao i proteklih godina, stižu crtači, autori, pisci i scenaristi iz Hrvatske i svijeta. Gosti ovogodišnjeg festivala su: Joevito Nuccio, Claudio Castellini, Walter Venturi, Marcello Mangiantini, Dalibor Talajić, Milko Peko, Vladimir Davidenko, John Lees, Krešimir Biuk, Aleksandar Zograf i Gaël Henry.

Prije dvadeset godina, na istom mjestu i na istom, ali mnogo mlađem festivalu, gost je bio velikan talijanske devete umjetnosti, likovni tvorac Zagora i cijele legende oko njega, maestro Gallieno Ferri. Povodom te godišnjice, gosti i Zagorovi crtači Joevito Nuccio, Marcello Mangiantini i Walter Venturi, za ovu su posebnu priliku nacrtali su hommage Ferriju i njegovom gostovanju u Zagrebu 2004. godine.

Udruga Crtani romani šou ove godine predstavlja čak osam novih izdanja: Družina od vješala 2: Kaštelan Kobac, Jonny Logan 3: Traže se playboyi, Zerocalcare: Kobane calling danas, Miles Morales 5: Saga o klonovima, Krešimir Biuk: Smrt je postala živa, Kazuki Takahashi: Secret reverse, Mike Maihack: Spider-Man – Životinjska ekipa i Dalibor Talajić & John Lees: Hotel.

Promjena lokacije donosi nam i novitete: filmski i glazbeni program. U subotu i nedjelju naši će posjetitelji moći pogledati “Štrumpfove 1 i 2” i legendarnu “Vranu”, a sva tri dana vas očekuje i popratni glazbeni program.

U petak i subotu očekuje se dobar provod uz neka nova i stara imena zagrebačke glazbene scene kao što su: Gretta, Stare pizde, Luksuz Lord, Biciklić, Ciroza jetre, Pater Papula, Ka’rah, No More Idols i Kevlar Bikini, a u nedjelju poslijepodne CRŠ zatvara Jura Klavijatura.

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći pogledati i izložbu iz ciklusa Hrvatski strip za djecu, a ove godine CRŠ predstavlja hrvatskog autora Tihomira Tikulina Ticu. Tradicionalno, i ove godine je objavljen natječaj za djecu i mlade do 15 godina “Mladi lav 2024.”. Nagrade za najbolje radove biti će dodijeljene 21. travnja u sklopu festivala, a za vrijeme trajanja festivala, nagrađeni i pohvaljeni radovi će biti izloženi u Studentskom centru. Tema ovogodišnjeg natječaja je “Iza zavjese”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X