Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp u Močvari

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp

Vrelo zvuka i Jazz u Močvari predstavljaju Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp koji će održati koncert u Močvari 6. svibnja.

Potpuni kaos! Kako drukčije nazvati ono što sviraju Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp. Glazba ovog 12-članog orkestra ima utjecaja jazza, zapadnoafričkih ritmova, post-punka, kraut rocka, brass orkestara i sve to ukomponirano u eksperimentalni pristup. Količinu tog kaosa možda je najlakše shvatiti kroz opis kojeg je za ovaj bend prije tri godine dao časopis Rootsworld: “It’s a rich and knowing mix with bits of Radiohead, The Sons of Kemet, Gang of Four, The Bad Plus, Drycleaning, the 5th Dimension, Bjork, The Talking Heads, and Philip Glass thrown in for good measure”.

Bend je osnovao glazbenik i aktivist Micent Bertholet prije 18 godina, a njegova želja da ovaj orkestar bude fluidan, što po broju članova, što po glazbenom stilu, brzo se ostvarila. U Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp može biti između 10 i 18 članova, a na ovu turneju dolazi njih 14. Iako je sve fluidno, glazbena ideja je ipak jasna pa su OTMPD uvijek politički angažirani i ukazuju na brojne probleme današnjeg svijeta. Sjedinjuju poetsko i estetsko, zvučna su transpozicija multikulturalne Ženeve – mlada, ironična, blago boemska, ali politički angažirana glazbena skupina.

U svojoj su karijeri objavili pet albuma, a posljednji “We’re Okay. But we’re Lost Anyway” iz 2021. objavila je ugledna izdavačka kuća Bongo Joe Records i donijela im je priznanje diljem svijeta. U Zagreb dolaze po prvi put, da nam predstave kako izgleda orkestar koji nije trebao dirigenta koji bi ukrotio njihovu vlastitu maštu i odlučnost.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 10 €
Upad na blagajni na dan koncerta: 14 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X