4in3 na Locco Motion Sessions u Petom kupeu

Locco Motion Sessions 7

U utorak 21. ožujka u Petom kupeu održat če se sedmi u nizu koncerata Locco Motion Sessions na kojemu će zasvirati sastav 4in3 u formaciji:

Borko Rupena – bubanj
Joe Kaplowitz — orgulje
Davor Doležal – gitara

Sve je počelo 2011. godine kada je okupljen trio kao ideja nastala nakon kasnonoćnih razgovora gitarista Davora Doležala i bubnjara Borka Rupene kada su čuli za američkog jazz orguljaša Joa Kaplowitza koji je tada doselio u Zagreb. Bilo je sasvim prirodno orguljaški trio nazvati 4in3 jer je zapravo jedna osoba iza orgulja koja svira “dva” instrumenta (bass dionice/linije lijevom rukom i solo dionice desnom rukom).

Ovaj je trio svirao dvije godine odražavajući i njegujući tradiciju orguljaških trija i velikih majstora kao što su Jimmy Smith, Richard “Groove” Holmes, Wes Montgomery, Grant Green, Lonnie Liston Smith, Don Patterson, Larry Young, George Benson, Elvin Jones i Jack McDuff. Ova tradicija i zvuk sežu do 1950-ih, a trio je svirao mnoge pjesme koje su napisali gore spomenuti majstori. Zvuk, energija i stilski pristup već je definiran instrumentacijom, ali opća ideja bila je oživjeti blues, jazz, soul i funk žanr u Zagrebu.

U Petom Kupeu trio će se prisjetiti tog njihovog prvotnog perioda i izvodit će neke od najoriginalnijih komada s organ trio repertoara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X