Bajaga i Instruktori u Tvornici kulture

Bajaga i Instruktori (foto: Press)

Momčilo Bajagić – Bajaga proslavio je svoj 64. rođendan pred medijskim ekipama u Beogradu, gdje je najavio koncert sa svojim Instruktorima u Tvornici 18. travnja u Tvornici kako bi obilježili 40 godina od izlaska albuma “Pozitivna geografija” i 40 godina postojanja benda.

“Bajaga i Instruktori” su održali koncert 18. travnja u Zagrebu 1984. godine na kojem su predstavili svoj album “Pozitivna geografija”. Kroničari pop kulture tadašnje SFRJ zabilježili su da je jedan od “Instruktora”, Žika Milenković, pozivao ljude na koncert megafonom, a članovi benda rukovali su se sa svim posjetiteljima koncerta.

Bajaga je zahvalio svima koji su došli na njegov rođendan. “Drago mi je što smo došli do ovog trenutka. 18. travnja u Tvornici u Zagrebu slavit ćemo 40 godina. Naš prvi prvi koncert smo održali u ‘Kulušiću’ 18. travnja 1984. godine. Sada nema Kulušića, pa ćemo svirati u ‘Tvornici'”, rekao je Bajaga.

Bajaga je rekao da je najviše uživao u koncertima i probama tijekom 40-godišnje karijere jednog od najdugovječnijih bendova u ovom dijelu Europe. “Uvijek smo našli načina da dođemo do naše publike. Komunicirali smo glazbom i pozitivnom energijom s ljudima bez obzira na različite povijesne okolnosti, koje su ponekad bile neizdržive”, rekao je Bajaga.

Bajaga je najavio da će u Tvornici 18. travnja svirati samo pjesme s albuma “Pozitivna geografija”. “Nerealno je očekivati da ćemo uspjeti rukovati se, a čak i fotografirati sa svim obožavateljima našeg benda. Prisustvo mobilnih telefona može pretvoriti svaki susret među ljudima u fotografiranje. To će odgoditi koncert”, rekao je Bajaga.

Uskoro će biti objavljena knjiga poezije Momčila Bajagića Bajage. “Konačno sam skupio sve pjesme koje sam napisao s našim bendom, ali za druge. Bit će to zanimljiva knjiga”, rekao je Bajaga.

Fotografkinja Goranka Matić slikala je bend za omot prvog albuma “Pozitivna geografija” i napomenula je da im je tada bila kao starija sestra. “Slike za omot albuma snimljene su u mojoj dnevnoj sobi. To je bio klasičan ručni rad”, kaže Matić, najavljujući fotomontažu s fotografijama iz svih razdoblja aktivnosti benda.

Gane Pecikoza, menadžer benda “Bajaga i Instruktori”, rekao je da su u planu koncerti povodom rijetkog jubileja. “Zakazali smo 40 koncerta ove godine. Bend će svirati i u inozemstvu, ali i u svim većim gradovima regije”, rekao je Pecikoza.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X