Zdenka Kovačiček u Petom kupeu

Zdenka Kovačiček

Osam decenija života svakako je uvijek vrijedno divljenja, a pogotovo kad je cijeli taj život posvećen glazbi. Stoga Zdenka Kovačiček cijelu ovu godinu obilježava životni jubilej te 2 puta po 40 godina svoje karijere. Veliki obljetnički koncert održat će sa svojim Greenhouse Blues Bandom u četvrtak, 7. ožujka u Petom kupeu.

Na domaćoj glazbenoj sceni Zdenka se nalazi već 67 godina, a tijekom tako impresivnog perioda ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme “Elektra” za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika “Frka” i “Mali crni brat” s njezinih ranih izdanja.

Upravo stoga Zdenka ponovno pod svjetla pozornice donosi repertoar iz oba svoja 40-godišnjeg razdoblja. U novim aranžmanima predstavit će i njoj drage pjesme koje su se u posljednje vrijeme mogle rjeđe čuti na njezinim nastupima kao što su „Mi volimo soul“, „Hello Mr. Elton John“, „Volim te kao konja“ i „Elektra“.

Zdenka u godini životnog jubileja priprema razna iznenađenja, nove pjesme i suradnje, kao i objavljivanje boxa s četiri njezina najposebnija CD-a, među kojima je i manje poznati album snimljen na engleskom. Sve to najavit će nastupom 7. ožujka u osvit Dana žena. Ponovit ćemo tako prošlogodišnji spektakularni provod s veličanstvenom atmosferom kojeg nam je bezvremenska Zdenka priuštila upravo na Dan žena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X