Deafkids i Okov u Močvari

Deafkids u Močvari

Za sve ljubitelje pomalo ekstremnog zvuka i suludog mješanja elektronske i punk glazbe Močvara je pripremila pravu poslasticu – po prvi put nam u goste dolazi brazilska grupa Deafkids, a s njima će nastupiti i Okov iz Zagreba.

Teško je uopće objasniti kakvu glazbu Deafkids izvode. Najlakše bi ih bilo nazvati sirovim punkom s opasnim elektronskim ritmovima, a sve zajedno lako skrene u psihodelične i eksperimentalne vode dok grupa nije nesklona istraživati brazilsku poliritmiju i implementirati je u svoju glazbu. Ako želite neku usporedbu, onda bi nam prvo na pamet pali Atari Teenage Riot, ali to ipak uzmite s malom zadrškom.

Od samog početka rada, odnosno 2010. godine, kod Deafkids su primjetne dvije stvari – beskompromisnost u stvaranju glazbe koja nerijetko koketira s granicom kakofonije, ali je nikada ne prelazi te radišnost i velika količina objavljenih izdanja.

Prema Discogsu Deafkids su do sada objavili 25 različitih izdanja – od albuma, EP-a, live snimki do kolaboracija s raznim drugim izvođačima. Sve to zajedno dovelo ih je do statusa pomalo pa kultne grupe u nezavisnim krugovima.

Okov je novi ljuti bend koji čine stari recidivisti lokalne scene. Tekstualno politički koliko mogu biti, uz misao sviranja kratkog i nabrijanog hardcore punka bez pretjeranih žanrovskih lutanja, ova lica ste gledali u Senati Fox, Junk Messiahu, Ill Windu, Outreu, Disbaji… Lista je poduža ali i s druge strane posve nebitna. Njihov zvuk je kombinaciaj dbeata i klasičnog HC-a. Uskoro snimaju prvi EP, a ovo im je drugi zagrebački nastup. Za sad bez objavljenih snimaka i društvenih mreža.

Upad u pretprodaji: 45 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 60 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X