Glazbeno-scenski performans ‘Zvijeri’ u izvedbi Synesthetic Project i Noe Geras u MM centru

Beasts – Noa Geras (foto: Press)

Glazbeno-scenski performans “Zvijeri” suradnja je umjetnice Noe Geras i multidisciplinarnog ansambla Synesthetic Project pod vodstvom glazbenice Nike Bauman, a održat će se u petak, 23. veljače u MM centru s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 eura odnosno 8 eura za studente, učenike i umirovljenike možete kupiti na platformi Entrio te na blagajni Teatra &TD na dan koncerta od 11:00 – 13:00 te dva sata prije početka koncerta.

Autorice izvedbom obrađuju teme identiteta i tribalizma kroz spoj glazbe, plesa, performansa i vizualne umjetnosti. Umjetnica Noa Geras svojom istoimenom serijom radova i performansa “Zvijeri” problematizira odnos ljudi, životinja i prirode. Njezine “Zvijeri” izlaze iz jezovite doline, gdje sve što je drugačije izaziva nelagodu i strah. Ona promišlja o životu rastrganom između više identiteta, i kako se te različitosti odražavaju na kolektivno “nerazumijevanje”. Glazbenica i redateljica Nika Bauman kroz glazbu i pokret istražuje antitezu “ljudskosti” i “bestijalnosti” te žudnju za povezanosti/odvojenosti čovjeka i njegove divlje prirode. Svojim kompozicijama i scenskim narativom ona zadire u sebe i vodi duboko u primordijalni labirint svijesti koji ne razlikuje ono ljudsko od životinjskog.

“Zvijerima” autorice promišljaju sukob ljudi i onoga gledanog kao ‘Drugo’: poderanost i trauma je neminovna, pripadanje i koegzistencija su nedostižni – naše univerzalno ljudsko iskustvo.

Režija: Nika Bauman i Noa Geras
Radovi i performansi iz serije Zvijeri: Noa Geras
Performeri: Synesthetic Project (Nika Bauman, Rino Indrawan Indiono i Virna Kljaković) i Noa Geras
Glazba: Nika Bauman, George Crumb, Margareta Ferek Petrić, Andre Jolivet i Karlheinz Stockhausenž

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X