INVSN u Vintage Industrial Baru

INVSN

U utorak 6. prosinca u Vintage Industrial bar dolaze INVSN: dopustite švedskoj noći da vas zavoli.

Proizašli iz švedske hardcore punk scene devedesetih, okupljeni od članova grupa Refuse, Masshysteri i Deportees, energična post-punk petorka INVSN promovira album “Let The Night Love You”, objavljen u lipnju ove godine. Buntovni duh socijalne pravde na kojem se temelje pjesme Dennisa Lyxzéna pretvara sam bend u poruku, cjelinu sastavljenu od pojedinaca koje čvrsto vežu životne vrijednosti i zajednički doživljaj svijeta. „Sve što pišem je politično, ne postoji prekidač kojim to mogu isključiti. To mi je u krvi i to je ono što jesam.“ kaže Dennis.

Odrasli u liberalnom svijetu hardcore punka, Dennis Lyxzén, Anders Stenberg, André Sandström, Sara Almgren i Christina Karlsson dolaze preispitati vaša svakodnevna uvjerenja. Ne nužno isključivo punk zvukom, koliko punk etikom. Prijateljstvo čini srž ovog benda koji njeguje DIY pristup jer su im svima punk i hardcore duboko ugrađeni u DNA i svakodnevno utječu na ono što rade.

Njihove osobnosti izgrađene u malim klubovima, dugim vožnjama u nakrcanim kombijima jako dobro znaju što znači graditi karijeru vlastitim rukama.

Izdržljivost i tvrdokornost koje su razvili u sebi provlače se čitavim novim albumom. Mračan je to album ispunjen soundtrackom za gradove u pepelu i ruševinama, za društvo koje se raspada i ljude koji usprkos svemu preživljavaju.

Na papiru glazbu im najbliže opisuje pojam post-punka, no njih same ne zanimaju klasifikacije. Uzore pronalaze u glazbi šezdesetih i sedamdesetih jednako kao i suvremenim izvođačima. Ovaj album noćnog ugođaja priziva zvuk mračnijih pjesama Bauhausa, Sisters of Mercy ili Depeche Mode i poziva slušatelja da izađe iz svoje zone komfora. Dennisovim riječima, noć je simbol najdubljih strahova i najmračnijih želja, a budući da živimo u vremenu u kojem se mnogi bore s pitanjima mentalnog zdravlja, na ovom albumu radi se o prihvaćanju tamne, bolne strane, vlastitih emocija, želja i strahova.

Album je sniman u svibnju 2019. u studiju Svenska Grammofonstudion u Gothenburgu i nije slučajno da su pjesme nastajale većinom noću, „daleko od danjeg svjetla“, tijekom dva tjedna zajedničkog druženja. Bend nije želio raditi odvojeno, u kućnim studijima, nego su željeli svi zajedno u studiju zabilježiti trenutni osjećaj i njegov intenzitet.

Prema njihovim riječima, ovo su pjesme koje zahtijevaju pažnju slušatelja. Album je poput kakvog drevnog ponora iz kojeg vam se, ako dovoljno pažljivo promatrate, prikazuje odraz koji niste očekivali.

Ulaznice u pretprodaji nabavite u GRIFu, Vintage Industrial Baru i dirty old SHOPu po cijeni od 90kn. Na dan koncerta, njihova će cijena biti 110kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X