J.R. August u Petom kupeu

J.R. August u Petom kupeu

Još 2012. veliki Coldplay predstavio ga je veliki svjetski potencijal, a ta su se predviđanja i ostvarila. J.R. August je već svojim prvim albumom osvojio publiku i kritiku koja ga je nazvala glazbenikom svjetskog kalibra.

Već u tjednu nakon objave debi album Dangerous Waters bio je najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. Dangerous Waters je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine.

No priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli Porina 2020. godine kad je J.R. August osvojio nagrade u čak tri kategorije: za alternativni album, za najboljeg novog izvođača i za album godine. Iste je godine slavio i na dodjeli Rock&Off nagrada, a bio je nominiran i za Impalu, europsku nagradu za indie album. Posljednje dvije godine uslijedile su nove nagrade i nominacije, kako za live album, tako i za drugi studijski – Still Waters.

J.R. August zasvirat će nakon dugo vremena u Zagrebu 19. listopada sa svojim deveteročlanim bendom, a na repertoaru će se naći pjesme s prva dva albuma, kao i ekskluzivno još neobjavljeni materijali s trećeg albuma koji je u pripremi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X