Kai Alcé u Petom kupeu

Kai Alce

CYCLE kolektiv nastavlja s predstavljanjem, prema njihovom izboru, najboljeg s današnje house/techno DJ scene. U Peti Kupe u petak, 10. veljače stiže Kai Alcé, DJ i producent koji već više desetljeća nadilazi trendove, postavši jednim od simbola clubbing kulture. Iako rođen u New Yorku, njegov glazbeni univerzum oblikovan je u Detroitu i to na jednom od ključnih mjesta moderne glazbe – klubu Music Institute. No, njegova afirmacija kao producenta i DJ-a počinje u Atlanti početkom 2000-ih, izdanjem za Trackmode label.

Uslijedio je strelovit uspon na svjetskoj house sceni i izdanja za neke od najbitnijih etiketa današnjice, a Kaievo ime postalo je sinonim za vrlo specifičan pristup soulful plesnoj glazbi kakvog ima još svega nekoliko producenata i DJ-a. Pokretanjem vlastitog labela NDATL, Alcé je reafirmirao poziciju vokalnog housea kao esencijalnog dijela žanra, uz izdanja ključnih izvođača kao što su Larry Heard i Theo Parrish.

Za one koji se već na prethodnim nastupima u Zagrebu nisu imali prilike uvjerili u njegove kvalitete kao izvanserijskog DJ-a, nova je prilika ovog petka u Petom Kupeu. Pridružit će mu se CYCLE domaćini Jan Kinčl i Matija Duić te mladi Lovro Baletić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X