Kozmodrum na Žarištu u Kontesi

Kozmodrum na Žarištu u Kontesi

Na 3. izdanje koncertnog programa Žarište u petak, 17. svibnja stiže zagrebački Kozmodrum, bend koji kombinira jazz, post-rock, ambijentalnu elektroniku i tech-house uz dodatak perkusija.

Kozmodrum je osnovan 2015. godine, a glavna ideja bila je spojiti jazz i klupsku glazbu. Riječ je o projektu Janka Novoselića kojem su se pridružili stalni suradnici Ivan Kapec, Goran Delač, Elvis Penava i Hrvoje Galler. Na samom početku stvaranja, ablum “Na Tragu Satelita” bendu je donio pohvale publike i struke. Struka je dodatno prepoznala rad benda 2018. godine kad za album “Gravity” osvajaju Porin za najbolji album alternativne i klupske glazbe. Najnoviji album “Kozmodrum” nastavlja miksati različite glazbene stilove te ga sviraju radijske postaje širom svijeta među kojima se posebno ističe BBC Radio 6.

Žarište predstavlja značajan korak prema profesionalizaciji uvjeta rada za autore i autorice te korak prema obogaćivanju kulturne ponude grada Zagreba. Cilj programa je pružanje umjetničke platforme za izvedbu autorske glazbe te osiguravanje novog mjesta za otkrivanje glazbenih izvođača. Žarište će biti mjesto susreta, inovacije i kreativnog izražaja u samom srcu Zagreba.

Organizator programa je Ustanova Novi prostori kulture, a sufinancira ga Grad Zagreb.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 10€ su dostupne putem sustava Entrio. Na dan eventa cijena ulaznica iznositi će 13€ te će biti moguće isključivo kartično plaćanje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X