Letu Štuke na riječkoj Zvečki

Letu Štuke na Zvečki

Na pozornicu Zvečka festivala 18. kolovoza popet će se omiljeni sarajevski bend Letu Štuke, predvođen jednim od najtalentiranijih pop rock autora ovih prostora Dinom Šaranom.

Letu Štuke već su eponimnim debitantskim albumom 2005. na prepad osvojili i publiku i kritiku, koja ih je promptno svrstala među vodeća alter-pop imena regije. Idući dugosvirajući materijali – “Proteini i ugljikohidrati”, “Brojevi računa”, “Topla voda” – iznjedrili su novi niz hitova i potvrdili kultni status benda među sve širim krugom obožavatelja.

U tome je glavnu ulogu imala Šaranova jezgrovita, vrlo intimna i uvijek aktualna lirika, bolna kada njome precizno secira stanje u društvu, a nježno okrutna kad se bavi ljubavnom tematikom. Pamtljive stihove i stilsku raskoš pjesama prate energični nastupi redovito ispraćeni ovacijama, zahvaljujući čemu su Letu Štuke već godinama visoko na popisu bendova čiji se koncerti ne propuštaju.

Možda nije naodmet citirati i jednog skorog gosta Zvečke, Darka Rundeka, za kojeg su Letu Štuke “autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa.”

Riječkoj publici sve je to već dobro poznato, pa nema sumnje da će i nastup na vanjskom terenu podvežičkog boćarskog doma, na koji će Štuke sletjeti s uspješnicama nedavno reizdanog legendarnog prvijenca, ali i ostatkom svoje impresivne pjesmarice, biti još jedan za pamćenje.

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

Zvečka festival će do kraja ljeta još ugostiti i velikane domaće scene Pips Chips & Videoclips te Darka Rundeka i Ekipu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X