Longplay Day – Slavlje vinila u Šibeniku

Longplay Day u Šibeniku (Foto: Zrinka Magazin / promo)

Od 30. svibnja do 1. lipnja u Šibeniku će se održati još jedno izdanje glazbene manifestacije Longplay Day u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika, Udruge Kolektiv 4B, a uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika, Grada Šibenika i, naravno, kluba Azimut.

Ovogodišnja manifestacija trajat će tri dana, održat će se ispred kluba i u klupskim prostorijama, a donosi promocije albuma „Album“ punk benda Nula, i kompilaciju „Superval“, sve izdano na pločama, zatim promociju knjige „Album na dan“ i izložbu plakata „25 godina Močvare“ te sajam vinila koji će, među ostalim, okupiti nekoliko nezavisnih izdavača pod okriljem zagrebačkog programa „Popločavanje“.

ŠIBENIK ZA POČETAK

Po planu, u četvrtak, 30. svibnja u klubu Azimut bit će postavljena izložba plakata „25 godina Močvare“ koja se može smatrati uvertirom u velikom Močvarino slavlje u Zagrebu tog vikenda. Izložba donosi 40 odabranih plakata koji svjedoče o kvaliteti programa i rada koji se održao četvrt stoljeća stvarajući prepoznatljiv vizual i i ime na međunarodnoj razini. Neki od autora dijela plakata su umjetnici poput Igora Hofbauera, Ivana Erora, Ivice Baričevića – Bare, Tomislava Vranića ili Tomislava Turkovića. Močvarni plakati objavljivani su u inozemnim publikacijama, odnosno knjigama, a njihovi su autori sudjelovali na međunarodnim izložbama. Dio toga od 30. svibnja s početkom u 20 sati kad je otvorenje izložbe moći će vidjeti i šibenska publika.

NEŠTO DRUGAČIJI PETAK

Do promjene programa došlo je u dijelu programa koji se odnosi na petak, 31. svibnja. Tako će na tzv. Greenstageu ispred Azimuta biti održana promocija albuma jednostavno nazvanog „Album“ šibenskog kultnog punk benda Nula. Na promociji će biti i članovi benda, među njima i Vedran Meniga koji je zadužen i za punk slušaonicu iste večeri. Promocija albuma počinje u 20:30 sati, a vodit će je glazbeni novinar i autor glazbenih biografija, Marko Podrug. Nakon toga, u 22 sata u klubu slijedi DJ program na vinilima „Sex“, a glazbu s ploča pušta Vedran Meniga aka DJ Jebiga. Upad besplatan.

SUPER LP SUBOTA

U subotu, 1. lipnja, ispred Azimuta bit će održan sajam ploča i stripova, počinje u 10 sati i traje do 14. Za glazbenu podlogu zaduženi su LP DJ residenti, Stipe Jazzy Širinić i Andrija Bakula aka DJ Bake. U 11:30 počinje predstavljanje knjige „Album na dan“ autora Ivana Palijana, Velimira Grgića, Dina Milića – Jakovlića, zatim Marka Smiljića, Zorana Stajčića i Bojana Mandića. Moderator je Marko Podrug. Iza 14 sati slijedi programska pauza do 21 sat kad je na rasporedu koncertna promocija kompilacije „Superval“, a sviraju Freston, Frequency i DKD. Upad besplatan.

Prijave izlagača na sajmu ploča i stripova još uvijek traju, do nedjelje, 26. svibnja navečer, a zainteresirani se mogu prijaviti imenom, prezimenom, mjestom odakle dolaze i kontakt brojem na e-mail [email protected] .

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X