Meskerem Mees u Začaranoj Močvari

Meskerem Mees

Močvara će ove nedjelje, 25. rujna, ugostiti jednu od najvećih mladih kantautorskih europskih zvijezda – belgijsku Meskerem Mees. Ona je od prvog singla, pjesme “Joe” iz 2020. očarala svjetsku javnost, a sve se nastavilo i s ostalim njenim radovima, uključujući album “Julius” iz prošle godine koji je aklamativno dobio sjajne kritike u mnogim svjetski relevantnim medijima. Mees je dobila i dvije prestižne nagrade u svojoj kratkoj, ali sjajnoj karijeri – prestižnu Montreux Jazz Talent Award te Music Moves Europe Award.

Teško je riječima opisati ljepotu koju Mees stvara svojom glazbom. Naoružana lijepim glasom i akustičnom gitarom te violončelom koje svira Frederik Daelemans, ona svoju glazbu smireno i efektno prenosi slušateljima. Posebna su tema tekstovi njenih pjesama – bez pretencioznosti bi se moglo reći da njeni stihovi mogu ići rame uz rame s onim Boba Dylana ili Joni Mitchell.

Mees je od početka svoje karijere dosta svirala, a zahvaljujući odličnoj glazbi i još boljim nastupima, dobila je pozivnicu za Montreux Jazz Talent prošle godine među 8 pomno odabranih glazbenika iz cijelog svijeta. Na nastupu je Mees jednoglasno proglašena pobjednicom i od strane publike i od strane prestižnog žirija u kojem su sjedali Shabaka Hutchings (Sons Of Kemet), Michael League (Snarky Puppy), Yaron Herman i Anne Paceo.

Meskerem Mees u Močvaru dolazi kako bi predstavila svoj dosadašnji rad, ali i najavila novi EP “Caesar” koji će biti objavljen u studenom. Ovakve glazbenike nemamo često priliku gledati u ovakvom stadiju karijere u Zagrebu i veliko nam je zadovoljstvo što će biti u Zagrebu 25. rujna.

Kao predgrupa nastupit će Iva Bobanović, glazbenica rođena je u Zagrebu 1998. U devetoj godini života počinje svirati gitaru u glazbenoj školi Elly Bašić gdje se usmjerava u svijet klasične glazbe svirajući u gitarističkim kvartetima i orkestru. Studirajući repertoar klasične gitare u Italiji te Estoniji u slobodno vrijeme, pod utjecajem zborske glazbe, pridaje pažnju glasu te skupa sa gitarom istražuje svoj kantautorski izričaj. Inspirirana je autorima poput Sharon van Etten, Broadcast, Tim Bernardes, Simon & Garfunkel, Timber Timbre i mnogi drugi. Ovo će biti njezin premijerni nastup s autorskim kantautorskim materijalom.

Vrata 20 h, koncert 21 h
Upad u pretprodaji: 40 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 50 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X