Porto Morto u Splitu

Porto Morto

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji sa Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od publike i kritike.

“Ovaj album velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe. Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj”, napisao je Dubravko Jagatić, nacional.hr

Album prvijenac Ilko Čulić nedavno je proglašen drugim najboljim domaćim albumom u 2017. godini od strane za 24sata express: “U alternativnom sektoru ponajbolji album ima zagrebački art rock sastav Porto Morto, čiji se istoimeni prvijenac nametnuo kao najugodnije domaće glazbeno iznenađenje u protekloj sezoni. Porto Morto donio je potrebno osvježenje na zagrebačke pozornice.”

Tijekom 2018. godine svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Bend trenutno radi na drugom albumu. Na proljeće 2019. objavili su drugi studijski album zaigranog naziva „Portofon“ koji biva prihvaćen izrazito pozitivno. Promocija spomenutog albuma odvila se u Tvornici Kulture gdje su i uživo potvrdili iznimnu kvalitetu novog materijala. Tijekom 2019. godine u planu je Portofon promovirati po regionalnim festivalima i klubovima.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Marin Živković (saksofon).

Pretprodajna cijena 75 kuna (s uključenom provizijom prodajnog mjesta i online sustava)
Prodajna cijena na dan koncerta 95 kuna (s uključenom provizijom prodajnog mjesta i online sustava)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X