Messer Chups i LHD u Močvari

Messer Chups

U subotu 10. lipnja u Močvaru se nakon trinaest dugih godina vraćaju ruski Messer Chups, jedno od najistaknutijih imena svjetske surf rock scene. Predvođeni osnivačem i gitaristom Olegom Gitarkinom i upečatljivom Svetlanom Nagaevom – Zombierellom na basu, Messer Chups nadahnuće za svoju načelno instrumentalnu glazbu ponajviše crpe iz starih holivudskih filmova strave, pa su tako u naslovima njihovih pjesama česti gosti vampiri, mumije i razna druga čudovišta, a vizualni stil benda također korespondira s vintage trash estetikom sredine dvadesetog stoljeća.

Aktivni još od obrata stoljeća, Messer Chups iza sebe imaju diskografiju toliko bogatu da broji više od jednog izdanja po godini. Pišući o jednom od recentnih izdanja benda, EP-ju “Night Stripper”, Nikola Baras je za portal Ravno do dna napisao: “Surferi iz Sankt-Petersburga i nakon više od 20 godina zvuče svježe i zabavno. To je luksuz s kojim se relativno malo bendova može pohvaliti.” I, doista, bend koji je toliko vremena proveo unutar granica tako specifičnog žanra mora djelovati na zavidnoj razini kako bi nastavio plijeniti pozornost publike diljem svijeta. Messer Chups to između ostalog postižu održavanjem forme kroz brojne uzbudljive koncerte koji se dugo pamte. Pitajte samo one koje su ih gledali u Zagrebu prije 13 godina.

Tog davnog svibnja 2010. kao predgrupa Petrograđanima nastupili su The Bambi Molesters, sisačka surf rock atrakcija svjetskoga glasa koja je u međuvremenu završila djelovanje, no njezini su članovi Lada, Hrvoje i Dinko i dalje prisutni na domaćoj glazbenoj sceni. Sada, naravno, djeluju kao instrumentalni trio LHD koji je lani objavio svoj dugosvirajući prvijenac “Off the Grid”, jedno od najboljih regionalnih izdanja godine po izboru velikog broja glazbenih kritičara. Postoji li bolji izbor za predgrupu Messer Chupsima ove godine od njihovih domaćih pandana s polja surf rocka i exotice u njihovom ponovnom susretu na pozornici Močvare u večeri neodoljivog twanga, retro groovea i spooky campa na nasipu?

Upad u pretprodaji do 9.6.2023. u 23:59h: 9 €/67,81 kn
Upad na dan događanja: 12 €/90,41 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X