Petrinjsko gradsko kupalište postaje oaza najboljeg od elektronske glazbe

53DE

Jednodnevni festival elektronske glazbe 53DE (Petrinja Dance Event) započeo je 2022. godine kao rezultat volje i ambicije nekolicine petrinjaca za oživljavanjem i revitalizacijom kulturne i glazbene alternativne scene u gradu i županiji. Te godine se na Gradskom kupalištu Petrinja održao prvi 53DE, a plesalo se na zvukove lokalnih DJ-eva koji su privukli brojnu publiku.

Na ovogodišnjem 53DE, neopterećenom stilovima i podžanrovima, na lokaciji Gradskog kupališta Petrinja – okruženi prirodom i rijekom Kupom, 15. srpnja plesat će se uz zvukove techna, melodic techna, twisted disca, afro house-a i soulful-a – u svim vrstama i felama, a službeni program čine poznata imena hrvatske elektronske glazbe, a to su Petar Dundov, Diskordia, Andlar, Kozlowski i Lana G.

Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore. Iako techno možda ne daje dovoljno pojedinosti o njegovom stilu, Dundov definitivno širi horizonte onoga što publika zna i očekuje od žanra.

Nakon prošlogodišnjeg 53DE, inspirativni Andlar i techno duo Diskordia kojeg čine Darko Veble i Mario Vrbanac, se ponovno vraćaju na kupsku obalu gdje će publici uživo predstaviti nove materijale. Duet Diskordia, baziran u Amsterdamu, uvijek je plesnan i ekstatičan, dok je Andlarova glazba karakteristična po deep melodičnoj produkciji koju razvija i predstavlja isključivo kroz live setove koju su ujedno alternativa konvencionalnoj mas-produkciji elektronske glazbe.

Atmosferični Kozlowski koji je na elektronskoj sceni prisutan kao producent, organizator, promotor i DJ, poznat po eksperimentiranju s novim zvukovima, koncentrirano određuje koncepciju svog seta koji je uvijek pozitivno iznenađenje za plesače, dok iz kolektiva Soulectors čija je i osnivačica, Lana G ovogodišnjem programu donosi tračak razigranosti afričke kulture koji će zagrijati plesni podij i zaljuljati riječne valove zvukovima latino, afro, vocal & soulful house-a.

Ako ste se zaželjeli dobre elektronske glazbe, a imate spremne svoje plesne cipele – ovaj spoj svježine rijeke i prirode te pulsirajuće atmosfere velikog podija ispred state-of-the-art soundsystema pravo je mjesto za vas ovo ljeto!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X