Mike Watt & Il Sogno Del Marinaio u Vintage Industrialu

Mike Watt

U četvrtak 23. svibnja u Vintage Industrial dolazi Mike Watt, ikona američkog nezavisnog rocka, u pratnji benda Il Sogno del Marinaio.

Kad čuješ ime Mike Watt, odmah ti treba proletjeti kroz glavu s kim je sve svirao: Iggy Pop & The Stooges, Nirvana, Blue Oyster Cult, Sonic Youth, pa su tu Minutemen, fIREHOSE, Dos pa i s našim susjedima Bernays Propaganda.

Watt dolazi promovirajući projekt Il Sogno del Marinaio (u prijevodu ‘mornarev san’) s kojim je objavio već dva albuma – “La Busta Gialla” i “Canto Secondo”, a u najavi je i treći “Canto Terzo”

Bend je osnovan 2009. godine u suradnji s gitaristom Stefanom Piliaom i bubnjarem Andreom Belfijem. Bend se svojim manje punk, a više prog rock i jazz pristupom kreće tragom fIREHOSEa, kao i Wattovog najboljeg solo albuma “Contemplating the Engine Room”.

Il Sogno del Marinaio su stilski dovoljno različiti da dobivaju usporedbe kako s Black Flag, tako i s King Crimson, pa čak i sa Slint, Tortoise i Gastr del Sol.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X