N O I S E – Audiovizualni spektakl u Petom kupeu

Bruna Matić NOISE na Barone Jazz Festivalu (foto: Valerio Baranović)

Nakon uspješne ljetne turneje koja je obuhvatila šest gradova diljem Hrvatske, zagrebačka bubnjarica i kompozitorica Bruna Matić najavljuje samostalni koncert svojeg audiovizualnog projekta N O I S E 26. rujna u klubu Peti kupe u Zagrebu.

Istoimeni album N O I S E koji je izašao u listopadu 2022. govori o buci kao definirajućoj karakteristici modernog urbanog života. 75-minutni audiovizualni projekt besprijekorno spaja glazbene izvedbe uživo sa sinkroniziranim video projekcijama, dok je kombinacija elektronike i jazza naišla na oduševljenje kritike i publike.

Opisujući svoje kreativno putovanje, Bruna Matić je ispričala: “Ovim sam projektom željela proniknuti u koncept buke – nešto s čime se susrećemo svaki dan, ali često zanemarujemo. N O I S E mi je omogućio da ispitam različite aspekte buke, njen utjecaj na nas, i njegovo predstavljanje kao razorne sile i izvora inspiracije.”

Ansambl se sastoji se od uspješnih glazbenika hrvatske glazbene scene: Vojkan Jocić, saksofonist iz hvaljenog benda Chui i Jazz orkestra HRT-a, Filip Pavić, hvaljeni jazz gitarist koji je 2022. također izdao album pod nazivom ”Labyrinth Songs”, Hrvoje Galler na klavijaturama i Goran Delač na bas gitari, etablirani glazbenici koji već dugi niz godina djeluju na glazbenoj sceni, pobrinut će se da buke na ovom koncertu ne nedostaje.

N O I S E nije samo izvedba; to je impresivno istraživanje zvuka, slike i emocija koje će zasigurno očarati publiku i ponuditi joj svježu perspektivu na svijet buke koji nas okružuje.

Uhvatite Brunu Matić i njezin ansambl na samostalnom koncertu 26. rujna u klubu Peti kupe. Ulaznice su dostupne ovdje.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X