Nosi se Benkovac 2023

Nosi se Benkovac 2023

Kazališno glazbeni festival s namjerom aktivnog razgovornog druženja na prekrasnoj lokaciji Kaštel Benković od 1. do 20. rujna 2023.

Nakon dojmljivog i vedrog prošlogodišnjeg jednodnevnog izleta u Benkovac zadarske revije Nosi se 2022. kad su na Kaštelu nastupili Vili Matula s “Barunom Munchausenom” i Zbor fige čiji je benkovački live koncert objavljen na Soundcloudu, ove godine u suradnji s Vlajter-Egom odlučena je realizacija dvodnevni samostalan program Nosi se Benkovac 2023. Glazbeni program posvećen je izvođačima koji svoje autorstvo naslanjanju na tradiciju etno glazbe i preNose ga u suvremenu izvedbenost, dok kazališnu luč izvedbene umjetnosti Nosi renomirani Teatar Exit jednom od svojih najdugovječnijih i glumački najatraktivnijih predstava.

Program:

Petak 1. rujna:

20:00 sati – Teatar Exit: predstava: “Kako to misliš mene nema?”

Višestruko nagrađivana predstava, jedna od perjanica produkcije Teatra Exit koju je režirala Ivica Boban i nakon petnaestak godina još uvijek plijeni svojom svježinom. Ivica Boban dramska je pedagoginja i redateljica koja još sedamdesetih godina u naš teatar uvodi progresivne i suvremene metode izvedbe te ostavlja dubok trag u svijetu kazališne umjetnosti. Uz njenu režiju i dramaturšku asistenciju Olje Lozice dva vrhunska i svima poznata vješta glumca Amar Bukvić i Filip Juričić pronašli su poligon za demonstraciju talenta i osvajanje pažnje publike.
Spremite se na dvosatnu rapsodiju glumačke transformacije koja ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.

Subota 2. rujna:

20:00 sati – Koncert: Dina E Mel: Bërbili

Bërbili (Slavuj) – zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa je etnomuzikološki i glazbeni autorski projekt Dine Bušić i Melite Ivković. Donosi deset skladbi u kojima autorice recikliraju, uređuju i oživljavaju, danas gotovo zaboravljene pjesme Arbanasa koji su se početkom 18. stoljeća doselili sa Skadarskog jezera na zadarsko područje. U suradnji s iskusnim glazbenim istomišljenicima Edinom Karamazovim, Miroslavom Tadićem i Yvette Holzwarth, Dina i Melita uspjele su sačuvati staro i istodobno stvoriti novo. Arbanaške refleksije Slavuja pod velikim kestenom Kaštela Benković profinjen je program za svačije fino uho.

21:30 sati – Adam Semijalac “Ode dite”, uz gošće vokalistice i moderatora Zorana Stajčića (Ravno do dna)

“Veliko nam je zadovoljstvo da na festivalu zaprljamo duše prašinom bukovačkih škrtih nota i surove stvarnosti transformirane u blues Misisipi patnje s prvom, nadamo se ne i jedinom javnom promocijom albuma “Ode dite” Adama Semijalca (Bebe na vole)”, poručuju organizatori. Uz suradnju vokalistica, Ines, Tine, Mare, Vinke i Zrinke i uz stručno vodstvo Zorana Stajčića kroz pjesmu i razgovor govorit će se o radu Adama Semijalca. Njegov rad pod imenom Bebe na vole već dugi niz godina osvaja kako publiku tako i kritiku no album “Ode dite” kojeg je izdao pod vlastitim imenom oborio je sva očekivanja recepcije stručne javnosti od domaćih kritičara pa sve do daleke Amerike.

22:30 sati – Koncert: Veja

Nakon petnaestak godina djelovanja etno/world music bend Veja postao je referentna točka osuvremenjene muzičke tradicije ovih prostora. Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Tako u svojim izvedbama koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas-gitaru, djembe i cajon, u raznim kombinacijama. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.
više na: https://www.vejamusic.com

Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Benkovac, Zadarska županija, TZ Ravnih kotara i Zaklada Kultura nova uz podršku Zavičajnog muzeja Benkovca, portala Ravno do dna i Medija oglasa.
Produkcija Teatro VeRRdi i Vlajter-Ego 2023.

NAPOMENA ORGANIZATORA:

Kako je po običaju program ambiciozniji od proračuna, a još nismo ušli u rutinu naplate ulaznica molimo podršku u obliku donacije programa prema mogućnostima i osjećaju.
Hvala! Družimo se…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X