Na 20. SARS festival stižu Detour, Six Pack, Partibrejkersi…

SARS

SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret) već dvadeset godina u kontinuitetu, čak i u COVID epizodi, u srcu Dalmatinske zagore organizira SARS festival. Idejni začetnici festivala krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta, da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a olabavila je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, SARS je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je u Sinj tijekom ovih 20 godina djelovanja doveo većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene. Ne može se zanemariti ni uloga koju je tako koncipiran, nezavisan i alternativan projekt, odigrao u formiranju lokalne, sinjske glazbene scene koja je iznjedrila brojna sjajna imena, među kojima svima vjerojatno najglasnije zvoni MORT.

SKUP-ovci kažu da su za veliki 20. rođendan pripremili dobar koncept – u petak se slušaju samo najbolji sinjski bendovi, a subota je rezervirana za goste i susjede. Kako kažu, gosti koje dolaze – Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi – dolaze po prvi put, a dogovoreno je ponovno okupljanje (nekih) legendarnih sinjskih bendova: Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT. Lokacija festivala ostaje ista, sinjski Hipodrom, datumi su 21. i 22. srpnja, a za sve koji neće moći dočekati da zabava počne, program je ove godine predviđen i za četvrtak (20. srpnja) kao nulti dan rođendanskog partyja, s besplatnim ulazom i programom iznenađenja. S obzirom na prošlogodišnji uspjeh, ponovno je predviđen i sajam gramofonskih ploča oba dana festivala, a za sve putnike namjernike osiguran je i kamp.

Festivalske ulaznice već sada možete potražiti na Adriaticketu, a na dane festivala na ulazu će se moći kupiti isključivo dnevne.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X