Nemeček u Azimutu

Nemeček

U sklopu programa Nevidljiva scena, u šibenskom Azimutu 16. prosinca nastupit će Nemeček.

Nemeček nudi hipnotičko noise rock čitanje narodne glazbe i predstavljaju pravu majstoriju intenziteta i atmosfere. Pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći. Bend trenutno radi na triologiji naziva Prokletije koja se bavi baštinom ovih prostora provučenom kroz filter noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne muzike.

Prvi dio Prokletija proglašen je jednim od najboljih albuma 2021. godine.

“Da je prokleto sjeme palo na plodno tlo, mogli smo svjedočiti sinoć u Močvari gdje je u okviru programa Vrelo zvuka Živković prvi put uživo predstavio novu iteraciju svog projekta u kojoj se world music sljubljuje s alternativnim rockom bučne provenijencije i eksperimentalnom glazbom. Publika željna koncerata nakon dvogodišnje suše prouzrokovane pandemijom njihov je nastup pretvorila u trijumf, potpuno ispunivši Močvaru. Sinoćnje furiozno predstavljanje pred pozamašnim brojem duša u publici pozicioniralo je Nemeček na popis domaćih izvođača čiji se nastupi u budućnosti neće smjeti propuštati. Živkovićev praiskonski urlik uz tamburu donio mu je pozornost koju već dugo zaslužuje. #DajBog i njima i nama još mnogo ovakvih nastupa.” Ivan Laić, Ravno do dna

Ulaznica 6 eura u pretprodaji i 7 eura na dan koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X