Cinkuši u Močvari

Cinkuši

Cinkuši se vraćaju u Močvaru da još jednom naprave nezaboravnu feštu na sada već tradicionalnom međubožićnom koncertu. Možda smo trebali samo prethodnu rečenicu staviti u najavu ovog koncerta jer smo sigurni da vam je dovoljan samo jedan poziv da znate što ćete raditi 30. prosinca i kako će vam onaj klasični doček Nove godine dan kasnije služiti samo za oporavak od najluđe blagdanske zabave u gradu.
Prošlo je već šest godina od kada su se Cinkuši i Močvarin program Vrelo zvuka spojili u ideji blagdanskog koncerta. Pandemija nas je malo poremetila, ali nije osujetila pa smo i u tim uvjetima organizirali održali tu tradiciju, a sve je kulminiralo lanjskim koncertom koji je bio rasprodan, a nemamo nikakvog razloga da tako ne bude i ovaj put. Stoga, požurite po svoje ulaznice…

Što još napisati o Cinkušima? Na sceni su 30-ak godina i definitivno su jedan od najvažnijih hrvatskih etno/world music izvođača. Albume izdaju rijetko, ali kada to naprave, oni su u pravilu maestralni kao što su to “Špiritus Sanctus” iz 2009. ili “Krava na orehu” iz 2017. Ne znamo još kada će se pojaviti sljedeći album, ali to nije ni važno jer Cinkuši imaju novih pjesama koje su snimili za film “Nosila je rubac črleni”, ali i druge filmske i kazališne projekte u koje su uključeni.

Cinkuše volimo zvati etno-punkom, a svi oni koji se pitaju zbog čega, očigledno nisu bili na niti jednom njihovom koncertu pa im je ovo prilika. Njihovi live nastupi su potpuno beskompromisni, a u jednom tekstu na portalu Ravno do dna su ih usporedili s The Pogues i Bruce Springsteenom. Mi se samo možemo složiti s tom usporedbom.

Sve u svemu, Cinkuši nam se vraćaju, napravit će opet show, a na vama je da odlučite hoćete li biti na njemu. Nemojte ovo propustiti…

Upad u pretprodaji: 13 €
Upad na dan događanja: 16 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X