Nina Romić u Začaranoj Močvari

Nina Romić

Nina Romić jest Začarana Močvara. Jedna od predvodnica domaće kantautorske scene prije više od deset godina pokrenula je intimni program u Močvari u kojem smo ugostili brojna velika i mala domaća i strana imena, a sada će 29. studenog u ‘svom’ programu predstaviti svoj novi album “Jezero” (Aquarius Records).

Peti Ninin album drugačiji je od svih dosadašnjih radova. Usred rada na njemu odustala je od dugogodišnjeg bendovskog okrilja te ga je u cijelosti napravila s kontrabasisticom Jelenom Galić koja je na ovom albumu pjevala i prateće vokale te je zaslužna za aranžmane. Silvio Bočić našao se u ulozi “trećeg” koji je ovo jezero opasao sigurnom obalom dajući mu upravo slojeve dubina koje je ono tražilo.

“Jezero” je vrlo intiman album, svojevrsni povratak Nininim počecima i albumu “Daljine” iz 2010. godine. Taj minimalistički pristup u stvaranju urodio je plodom jer je album odlično primljen od strane publike i već se sada može proglasiti jednim od favorita za najzanimljivije hrvatsko izdanje 2023. godine. U okrilju Začarane Močvare zaronite u sve nijanse Nininog “Jezera”.

“Praćena nevelikim instrumentarijem, točnije gitarom, električnim i akustičnim basom, mandolinom, bubnjevima, udaraljkama, klavijaturama, te pratećim vokalom sjajne Jelene Galić, zvučna struktura sugerira da su Nina Romić i Ninini gradili Eiffelov toranj zvuka, a ne zid zvuka. Čuje se sve i u svakom šumu se dade lijepo uživati, svaki trzaj žice ili udarac ksilofona odzvanja, ti tonovi su ekspresivni i jezgrovito dovoljni, a Jelenina i Ninina dvoglasja su posebna čarolija. To je koktel borbe kroz mirnoću, prisutnosti sada i ovdje koja prirodno prelazi u trans, to je suzdržanosti koja polako otkriva emocije kao što potok prerasta u rijeku.” – Ravno Do Dna

Vrata 20:00, početak 21:00
Upad u pretprodaji: 7 €/52,74 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 10 €/75,35 kn
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X