Nula, Stratus i Shin u Močvari

Nula u Močvari

U petak 2. rujna u sklopu turneje ‘Pobjedimo laž Anniversary Tour’ u Močvaru stiže kultni šibenski punk bend Nula.

Ponovno okupljanje Nule potaknuto je objavljivanjem reizdanja prvog albuma “Pobjedimo laž” povodom jubileja 25 godina. Neposredno nakon, i prethodno neplanirano, uslijedilo je i reaktiviranje benda u originalnoj postavi, s povratničkom svirkom na Martinska Punk festivalu u Šibeniku 2020. godine. Bend je zatim najavio i seriju koncerata, koja je obustavljena poradi pandemije, a zatim i operativnog zahvata jednog od članova.
Turneja povodom reizdanja nastavila se sredinom ove godine, u sklopu koje je iduća stanica koncert u Močvari nakon dugo godina. Podsjetimo, osim što su svojim žestokim i beskompromisnim hardcore punkom participirali u izgradnji i povezivanju ratom razrušene underground punk scene početkom ’90ih, Nula je bila intezivno povezana s klubom Močvara od samih početaka, od nastupa na prvom izdanju festivala Ponikve u organizaciji URK-a, preko benefit koncerta za preživljavanje kluba na prvoj adresi u Runjaninovoj, do koncerata početkom stoljeća koji su se odvijali na još uvijek postojećoj adresi na Trnjanskom nasipu.

Osim pjesama s prvog izdanja, dio koncertnog repertoara čine i one s prve zajedničke ploče s “Bijes zdravog razuma” iz ’96. godine, koja je lani doživjela prvo digitalno reizdanje. A možda se zalomi i neka nova, s obzirom na to da Nula paralelno radi i na prvim novim materijalima nakon više od 20 godina.

S Nulom dolaze i Stratus, bend iz Šibenika iz prve polovice ’90ih, koji je naslijedio buntovni hardcore punk izričaj, i odsvirao nekoliko nezaboravnih koncerata u tom razdoblju, uključujući i Monte Paradiso festival davne 1996. godine. Za njima je ostalo jedno izdanje “Kratko i jasno”, snimljeno upravo u prostoriji Nule i objavljeno na kazeti.
Bend se reaktivirao prije godinu dana, nakon više od 25 godina pauze, Tomi, Stipi i Anti, odnosno trojici iz originalne postave, pritom se za bubnjevima pridružio Jere iz šibenskih bendova Cult Of Reborn, Disaster. i Zlobnik. Nakon godinu dana redovnih probi, bend je u sviračkom naponu i bolji nego ikad, a osim starih stvari sviraju i nove.

Ovom prilikom kao gosti na stage se penju i Shin, bend novije generacije, osnovan koncem 2013. godine. Nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album Running Sick i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. 2016. je uslijedio Metamorphosis EP s 5 novih stvari i obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija. Tijekom proteklih devet godina odsvirali su četrdesetak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a 2022. završili su treći album jednostavnog naziva “III” koji bi svoje fizičko izdanje trebao realizirati krajem godine.

Vrata 20 h, koncert 21 h.

Upad u pretprodaji: 50 kn.

Na dan događanja na blagajni kluba: 65 kn.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X