Šajeta u Saxu slavi 30 godina karijere

Šajeta

Činjenica je da Šajo slavi 30 godina karijere. To znači samo jedno: fešta. Mora se isfeštati baš jako jer tri desetljeća su baš respektabilna.

Šajeta, domaćin kakav već je, pogotovo u Saxu gdje već pomalo plaća režije, ugostit će ovom izuzetnom prilikom prijatelje s kojima je surađivao tijekom bogate karijere. U kalendare masnom bojom valja zaokružiti subotu, 14. listopada. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, kao i u Saxu tijekom radnog vremena kluba. Ako ih ostane na ulazu, koštat će 16 eura.

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav 'Yars' u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini. Zvali su se “Šajeta & Capra”, ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom“. Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.).

Kad krenu megahitovi kao što su “Party za ekipu”, “Košulja plava”, “Evergrin”, “Moji koraki”; i “Leteća Barbara”; naprosto nitko ne može ostati ravnodušan. Šajeta je sinonim za razuzdani provod i kvalitetan mamurluk dan nakon. Ipak, popularni Šajo je najpoznatiji po suradnji s doajenom Eliom Piskom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X