SUBSTRAT Zagreb – prvo izdanje međunarodnog festivala i konferencije nezavisnih koncertnih prostora i klubova

SUBSTRAT Zagreb

SUBSTRAT je prva međunarodna konferencija sa ciljem umrežavanja nezavisnih koncertnih prostora i klubova. Odžati će se od 8. do 10. ožujka u klubu Močvara.

Koncept
Ovaj je trodnevni festival smišljen kao networking event glazbenih profesionalaca i predstavnika “manjih” nezavisnih organizacija i klubova kao i svojevrsno predstavljanje nove glazbe mladih izvođača iz regije. SUBSTRAT je platforma za raspravu i obraćanje aktualnih problema glazbenog sektora. Osim panel diskusija, festival će obogatiti koncerti i dj-setovi 14 izvođača iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Rumunjske, kao i projekcija filma “One su tu” redateljice Andrijane Mirne Marin. Festival zajednički organiziraju Klub Močvara i mreža nezavisnih koncertnih prostora Eenlarge Europe.

Konferencija
Konferencijski “narativni” dio ispunjen je aktualnim temama – od predstavljanja iskustva i dobrih praksi pokretanja, vođenja klubova i sufinaciranja klubova u periferiji do međusobnog upoznavanja organizatora i izvođača. U pripremi su i panel diskusije o razvoju mlađe publike i mapiranju glazbene scene, kao i okrugli stol o prilagodbi manjih klubova izazovima energetske krize. Na festivalu i će se predstaviti europske inicijative koje se bave umrežavanjem klubova i razmjenama izvođača Liveurope i Eenlarge Europe, kao i hrvatski ured za export glazbe We Move Music Croatia.

Lineup
Osim konferencijskog, festival je podebljan odličnim i žanrovski šarenim lineupom. Zagrebačku publiku očekuju live nastupi domaćih izvođača kao i gostiju iz regije. Na SUBSTRAT svoja nova izdanja dolazi predstaviti 10 bendova i 4 DJ-a:

Čuvarkuća (Osijek, HR): Slacker-rock-instumentalno-vokalni kvartet sa saksofonom.

Dora Tomori (Ljubljana, SI): Ljubljanska kantautorica čija je glazba “bedroom” pop s minimalističkom estetikom i emotivnom atmosferom.

Fokus King (Zaječar, RS): Dub / Drum&bass / Hip-Hop producent sa preko 20 godina staža iza pulta.

Laplander (Beograd, RS): Glazbeni kolaži ethno i orijentalnih melodija podebljani sempliranim instrumentima.

Maja Pa & Ikonal – bRave club night (Zagreb, HR): Plesni allnigher u režiji predstavnika Ikonala i Maje Pa ispunjen EBM / techno / post punk / minimal wave duplim setom.

Palánta (Budimpešta, HU): Koherentna kombinacija noisea, post-punka i garagea sa dozom synth-pop/synth-punk zvuka uz utjecaje psihodelije i prog-rocka.

Revirgin (Čakovec, HR): Miks synth-popa, post-punka sa elektronskim elementima

Nemeček (Zagreb, HR): Hipnotičko noise rock čitanje narodne glazbe. Bend Nemeček je dijete ljubavi michaela Gire i Lawrencea Englisha začeto na panonskim poljima.

Seine (Zagreb, HR): elektronski punk trio koji preklapa različite žanrovske elemente – od indie punka i anksiozong trip-hopa do opuštenijih ekspresija.

Skotni Vrag (Virovitica, HR): Alternativni bend sa zdravom dozom psihodelije, surf-proga i “čudnijim” podžanrovima rocka.

Spiral Mind (Koper, SI): Ambijentalna mješavina jazza, prog rocka, trip-hopa i tradicionalnih aftičkih ritmova.

Zarkoff (Sisak, HR): Post-punk / EBM / Acid / Darkwave mješavina sa mračnom podlogom

Zimbru (Cluj, RU): Art rock bend čiji zvuk najbolje opisuju analogni synth, melodični vokali i kombinacija elektronskih i akustičnih bubnjeva.

Karte & info
Vrijeme i mjesto: Festival će se odžati od 8. do 10. 3. u klubu Močvara.

Karte:

Jednodnevna srijeda 5 € / 7 €
Jednodnevna četvrtak i petak 8 € / 10 €
Trodnevna festivalska karta 16 €

Festivalske ulaznice su u prodaji na ovom linku.

Raspored: https://eenlargeeurope.com/substrat/schedule/

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X