Suma u Močvari

Suma u Močvari

U petak 7. listopada švedski sludge heroji vraćaju se u Močvaru i donose masne rifove od kojih će se tresti zidovi našeg kluba, kao i vaše utrobe – Suma nam ponovo dolazi nakon nekoliko godina, a svi oni koji su upoznati s radom ovog benda znaju kako će to biti koncert za pamćenje.

Suma su osnovani 2001. godine, a od prvih dana svojeg djelovanja etablirali su se kao jedan od zanimljivijih skandinavskih sludge-psihodeličnih bendova. Čvrsto nošeni DIY principom rada, Suma su svoju reputaciju izgradili na mnogobrojnim koncertnim nastupima te se pretvorili u pravu live atrakciju za sve ljude željne tvrdog noise-rock stila u kojem koketiraju s doom i drugim metal stilovima.

Što se diskografije tiče, Suma nas počasti novim albumom svakih 5-6 godina, a posljednji, “The Order Of Things” je objavljen 2016. godine i donio je mali odmak prema post-metalu, ali i dalje je to prepoznatljiva Suma svirka. Nakon tog albuma, Šveđani su se diskografski pojavljivali s nekoliko EP-a te pojavljivanja na mnogim kompilacijama, a objavili su i live album “Live In Tampere, Finland” koji na pravi način pokazuje sve što Suma jeste jer na njemu nije bilo nikakve naknadne produkcijske intervencije već je uhvaćen ‘živi’ zvuk s koncerta. Inače, Sumina izdanja uglavnom producira Billy Anderson koji je radio s bendovima poput Neurosis, Swans, Melvins, High On Fire, OM, Sick Of It All..

Ono što je važno naglasiti kod ovog benda je činjenica kako se Suma i Zagreb javno vole već odavno. Još sredinom ‘nultih’ su prvi put svirali u Zagrebu, a posljednji put su nam počastili nastupom 2016. godine upravo u Močvari. Trebali smo ih vidjeti i prije dvije godine, ali tada je cijela turneja bila odgođena zbog pandemije koronavirusa. Osim koncertnih nastupa, Sumu s Hrvatskom veže i zajednička turneja s legendarnom grupom Chang Ffos odrađena još 2007. godine.

Suma je u karijeri nastupila na najvećim žanrovskim festivalima, a imali su čast i priliku svirati s bendovima poput Electric Wizard, Entombed, Sunn 0))), Disfear, Asva, Unsane kao i mnogim drugima.

vrata 20, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 50 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 70 kn
Pretprodaja ulaznica:
core-event.co/events/suma-u-mocvari-7fe8

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X