Tenor Trouble Quintet u Koprivnici

Tenor Trouble Quintet (foto: Press)

Koncert Tenor Trouble Quinteta u sklopu 27. glazbenog ciklusa Jazz From the Woods održat će se u petak 21. lipnja s početkom u 21 sat u koprivničkom Lucky Baru. Na repertoaru Tenor Trouble kvinteta nalaze se kompozicije iz swing, bebop i hard bop ere aranžirane za dva tenor saksofona koje izvode uz energično i dinamično ispreplitanje dva saksofona i ritam sekcije. U Koprivnici će nastupiti u sastavu: Vojkan Jocić – tenor saksofon, Oliver Potočnik – tenor saksofon, Petar Ćulibrk – klavir, Zvonimir Šestak – kontrabas i Janko Novoselić – bubanj. Pokrovitelji koncerta su Grad Koprivnica i Podravska banka.

Ovim glazbenim događajem Jazz klub Koprivnici ujedno obilježava Svjetski dan glazbe odnosno ‘Fete de la Musique’. Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki glazbenik Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu glazbenu proslavu prvog dana ljetnog suncostaja. Njegovu je ideju pet godina kasnije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva je proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival glazbe) održana 21. lipnja 1982. u Parizu. Od tada do danas glazbeni se susreti i besplatni glazbeni nastupi povodom Svjetskoga dana glazbe i prvoga dana ljeta organiziraju u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima. U mnogim afričkim državama taj dan je proglašen i nacionalnim praznikom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X