Revirgin, Ivan Grobenski i Iv/An u Čakovcu

Revirgin, Ivan Grobenski i Iv/An u Čakovcu

Ovog petka, 14. lipnja, u čakovečkom Prostoru nastupaju Revirgin, Ivan Grobenski i Iv/An.

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca (HR) koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. godine. Početkom 2022. Revirgin izdaje svoj prvi album “Simulations”, koji je u potpunosti napisan na engleskom jeziku – album je inspiriran New Wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih, te bendovima iz gothic rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. “Simulations” su ispromovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske i regije.

Revirgin se na svom drugom albumu “Moderna Rješenja”, okreće progresivnijem zvuku, uvlači techno i dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na svom materinjem, hrvatskom jeziku. “Moderna rješenja” izašla su 20. listopada prošle godine.

U 2024. godini, Paula uključuje i bass gitaru u svoje live performanse, dok bend nastavlja eksperimentirati zvukom, šireći se stilski prema žanrovima poput Punka, Grungea i Drum ‘n’ Bassa.

Iz Koprivnice dolazi svestrani muzičar Ivan Grobenski sa pratećim bendom. S obzirom da je riječ o glazbeniku koji uistinu iznenađuje žanrovskom nepredvidivošću svakog novog glazbenog uratka, bit će ovo jedinstven transžanrovski koncert u kojem će jednako uživati zaljubljenici u soul, funk, r’n’b, hip hop, trip hop, i još svačega.

Nakon godina stvaranja u eksperimentalnom duetu Narrow, preko solo-pseudonima “1/2” i “Umrijeti za strojem”, Iv/An je od 2015. godine do danas već nanizao novi nered izdanja, među njima i ona za međunarodne izdavače (TONN Recordings, Fettkakao, Vinylograph i u novije vrijeme za Creme Organization).

O njegovom muzičkom kao i samizdatskom radu do sada se prigodno pisalo i u svjetskim razmjerima (Artforum, SKUG, Documentary Evidence i Electronic Sound), povremeno se začuje i u međunarodnom eteru – čak je i Henry Rollins obratio pažnju, nekoliko puta predstavivši njegov rad u svojoj emisiji. Iv/An je uređivao i vodio vlastiti samizdatski label 0.5 (ugašen tijekom pandemijske krize) na kojem je uz vlastite uratke punih 10 godina predano objavljivao i muziku brojnih autora s ovdašnje i svjetske underground scene, uključujući i suradnje s istima, a od 2020. pokrenuo je nova dva paralelna labela – Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari, a uređuje i blog Sjeveroistok na kojem objavljuje intervjue i recenzije.

Nastavljaju se njegove suradnje s drugim autorima uz samostalno muzičko djelovanje. Nedavno mu je na ploči reizdan debi album iz 2016. – ”Self And Selfish”, od strane kultne haaške underground etikete Creme Organization, uz aktualan 7” singl za jednako kultan bečki label Fettkakao – “Strašan Film / Žrtva stihije” (na kojem bilježi suradnju s duetom Markantonija i Popsimonovom), te jednako aktualan suradnički mini-album na njegovom spomenutom labelu Tonal Shifts – ”Interactive Three” s predstavnicima koprivničke underground scene; Wojtyla, Mycena i Buš? Bum!, uz ilustratora Zvonimira Haramiju Hansa. Ovo će biti njegov prvi nastup uživo pred čakovečkom publikom.

Upad: minimalna donacija 6 eura.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X