Valerija Nikolovska Trio feat. Davor Križić na 14. Zagreb Jazz Festivalu

Valerija Nikolovska (foto: Press)

I ove godine 14. Zagreb Jazz Festival dovodi sjajne inozemne glazbenike, a spreman je i street editon festivala. U nastupima talentiranih domaćih glazbenika i jazz standardima, uživat ćete besplatno i to subotama u podne, u samom centru Zagreba, počevši od 30. rujna kad na uglu Bogovićeve i Gajeve nastupa Valerija Nikolovska Trio uz posebnog gosta Davora Križića.

Valerija Nikolovska (vokalist i tekstopisac) i Viktor Lipić (klavijaturist,skladatelj i producent) glazbeni su par koji djeluje zajedno već više od 20 godina, počevši s grupom Mayales (“Svima Želim Raj Za Sve”, 1999.). Zajedničko glazbeno putovanje rezultiralo je s 4 albuma uglavnom autorske glazbe i mnogobrojnim koncertima. Inicirali su nekoliko različitih projekata u suradnji s različitim glazbenicima.

Davor Križić je stalni član i solist Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Nastupao je s mnogim hrvatskim i stranim glazbenicima i sastavima (Ernie Wilkins, Boško Petrović, Johnny Griffin, Leena Conquest, Ed Thigpen, Art Farmer, Alvin Queen, Martin Drew, Greentown Jazz Band, Big Band Radiotelevizije Slovenija…). Cijenjeni je studijski glazbenik i stalni član latin jazz-sastava Cubismo. Utemeljitelj je i vođa Boilers Quarteta, za koji sklada i s kojim je objavio kompaktne diskove Some Blues (1997.), Abstract Lights (1999.) i St . Miles Infirmary (2000.) u suradnji s Boškom Petrovićem), te sastava Boilers All Stars, s kojim je snimio album That’s It (2003). Vođa je sastava Davor Križić Experiment, s kojim je 2014. snimio istoimeni album.

Koncept besplatnih domaćih jazz koncerata u centru Zagreba, predstavljen je premijerno prošle godine, zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Zagreba, čija je direktorica, Martina Bienenfeld izjavila: “Kako bismo Zagreb Jazz festival još više približili široj publici, prošle smo godine predložili i podržali besplatne jazz koncerte u centru Zagreba. Naime, u Turističkoj zajednici grada Zagreba uvijek nastojimo potaknuti te podržati kvalitetne i kreativne projekte poput ovog, jer oni doprinose daljnjoj izgradnji destinacije kao središta urbane kulturne scene. Dovođenjem urbanog jazz izričaja na otvorne prostore, omogućujemo dodatno povezivanje publike s glazbenicima, kreirajući autentični kulturni i turistički proizvod koji prezentira domaće i svjetske umjetnike, glazbu i zabavu u jedinstvenom formatu.“

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X