Vlatko Stefanovski na Ljetu u MSU

Vlatko Stefanovski V3 trio (Foto: Vedran Metelko)

Vlatko Stefanovski legendarni je makedonski gitarist svjetskog glasa, autor i pjevač, koji ove godine slavi 50 godina karijere koncertom na ovogodišnjem Ljetu u MSU u Zagrebu koji ga je prepoznao i prihvatio od prvog dana. Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe izrastao je od wunder kinda preko sjajnog leadera fenomenalne jazz rock grupe Leb i sol do vrhunskog gitarističkog heroja svjetskih pozornica, Stefanovski je postao mjera za kvalitetan izričaj, feeling, suptilnost i majstorstvo kakvo se rijetko čuje i viđa. Na Ljetu u MSU predstavlja se sa sjajnim triom u kojem uz njega svira i vrhunski bubnjar, njegov sin Jan Stefanovski.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi veći uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock-zvukom. Kroz svoj rad s grupom Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi. S 13 albuma i brojnim kompilacijskim izdanjima, Leb i Sol postali su sinonim za kvalitetnu glazbu i ostavili neizbrisiv trag u glazbenoj povijesti ovih prostora.

Kroz 15-ak solo albuma i brojne filmske i kazališne projekte, Stefanovski je pokazao svoju nevjerojatnu sposobnost preplitanja različitih glazbenih žanrova i umjetničkih izraza. Autor je glazbe za tri suvremena baleta i 17 igranih filmova. Svirao je s orkestrima diljem svijeta, gudačkim ansamblima, jazz big bandovima, simfonijskim orkestrima i zborovima. Surađivao je s brojnim renomiranim glazbenicima, uključujući Miroslava Tadića, Jana Akkermana, Tommyja Emmanuela i Stochela Rosenberga, a posebno značajna bila mu je suradnja s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Vlatko Stefanovski nije se umorio: trenutno piše memoare, nastupa, najavljuje novi album i nastavlja svoju glazbenu avanturu s istom strašću, energijom i kreativnošću kao i na samom početku.

Tijekom Ljeta u MSU ne propustite filmske projekcije, izložbe, plesne predstave Antisezone i program Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma.

Ljeto u MSU održava se od 7. lipnja do 12. srpnja.

Program 28. lipnja 2024.
19.00 PLES
Antisezona – ples u Gorgoni
NAM ChoreoLab, Dragojević, Dubljević, Ilioska, Pregrad (Objekt plesa): To Gather. Together Rhymes with Non
Do 19.00 IZLOŽBA
Zbirka kao glagol (postav MSU: Budućnosti; Drugarstvo; Tužne pjesme rata i aktualne izložbe iz ciklusa Okidači)
21.00 KONCERT
Vlatko Stefanovski

Informacije za posjetitelje:
Ulaz u prostor koncerta od 20 sati; početak koncerta u 21 sat
Ulaznice – Vlatko Stefanovski:
23 € do dana koncerta
27 € na dan koncerta
Ulaznice za Ljeto u MSU 2024. mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr i na recepciji MSU-a do 21 sat.

Za kupnju ulaznica za 3 koncerta i popratnog programa po izboru, možete ostvariti 15% popusta. Za popust molimo javite se na [email protected]

Popis izvođača ovogodišnjeg Ljeta:
Konstrakta i Zemlja gruva; 7. 6. u 21 sat
Porto Morto; 15. 6. u 21 sat
Bad Daughter; 21. 6. u 21 sat
Vlatko Stefanovski; 28. 6. u 21 sat
Letu Štuke; 5. 7. u 21 sat
KOIKOI; 12. 7. u 21 sat

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X