Zrinka Posavec i gošće u Lisinskom: Glazbeno-poetska večer povodom Dana žena

Zrinka Posavec

Iako osnaživanje žena ne traje samo jedan dan u mjesecu, u ožujku se posebno naglašava ženska snaga i borbenost. Glazbenica, pjevačica i pjesnikinja Zrinka Posavec povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, u Lisinskom će održati glazbeno-poetsku večer kojom će na poseban način obilježiti ovaj velik i važan dan.

Osim etno pjesama koje su obilježile njezin rad, Zrinka Posavec izvest će i nove pjesme skladane upravo za ovu priliku. U koncertnom će djelu uz nju nastupiti stalni glazbenici Kristina Bjelopavlović Cesar, Borna Šercar, Hrvoje Kralj, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić, a kao glazbene gošće pridružit će se klapa Cesarice i violončelistica Ella Radman.

„Dan žena obilježavam svake godine”, kaže Posavec. „Svim svojim prijateljicama čestitam taj dan, a volim primati i čestitke od prijatelja i suradnika. To je prilika da se sjetimo svih onih jakih žena koje su kroz povijest bile jake silnice za ostvarivanje prava žena u svim područjima djelovanja.”

Za svoju posljednju zbirku pjesama „Maria Callas se baca u more” dobila je nagradu „Dragutin Tadijanović” Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a kako sve više isprepliće glazbu i poeziju, Posavec je za ovu priliku združila inspirativne žene koje svojim djelovanjem također pokreću svoju okolinu. Tako će u poetskom djelu nastupiti glumice Lana Barić, ujedno i redateljica glazbeno-poetske večeri, Jelena Perčin, Sanja Milardović i Sandra Lončarić te pjesnikinje Sanja Baković i Monika Herceg koje će predstaviti neke od najboljih ostvarenja recentne poetske scene ženskih glasova.

Program podržavaju Grad Zagreb i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava ulaznice.hr i na blagajni dvorane po cijeni od 13,00 EUR.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X