‘Everybody Here Hates You’ – Courtney Barnett ima novi singl

Courtney Barnett, jedno od najznačajnijih svjetskih imena indie rock glazbe, objavila je novi singl “Everybody Here Hates You” ususret premijernom dolasku u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 21. svibnja

  • 11
    Shares
Courtney Barnett (Foto: Mia Mala McDonald)

Snimljen prošle godine u jeku njene svjetske turneje “Tell Me How You Really Feel”, novi singl “Everybody Here Hates You” je najbolje oslikao težinu i samopouzdanje nastupa uživo, te predstavlja sirovi rock ‘n’ roll zvuk, trijumf depresiji i vjerovanju u sebe, u bluesom obojanoj pjesmi s bučnim gitarama, orguljama i tamburinom. Nova himna koju potpisuje Courtney pokazuje snagu i nepogrešivi glas, a napisana je u vrijeme kada je njen drugi album doživljavao kreativni vrhunac.

Novi singl dolazi i kao najava velike turneje koja obuhvaća Sjevernu Ameriku i Europu, a koja ju od svibnja vodi po Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, dok je premijerni hrvatski nastup zakazan u Tvornici. Nakon toga nastavlja s nastupima po Francuskoj, UK-u, Nizozemskoj, i svirat će nisku velikih festivala poput njemačke Lollapalooze ili španjolske Primavere, dok će američki datumi obuhvaćati veliku turneju s TheNationalom i nastup na 50. obljetnici legendarnog Woodstock Festivala.

  • 11
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X