FALIŠ u crowdfunding kampanji skupio 78 tisuća kuna

Nakon mjesec dana okončana je crowdfunding kampanja prikupljanja sredstava za održavanje petog Festivala alternative i ljevice Šibenik.

falisOdluka da se prijatelje festivala zamoli za pomoć bila je iznuđena, jer je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, preciznije njegovo Vijeće, znatno smanjilo potporu FALIŠ-u i ugrozilo njegov opstanak. Nesvjesno, isto je Ministarstvo pomoglo više nego što je htjelo. Za, dakle, samo mjesec dana, prikupljeno je – preko internetske indiegogo platforme i izravnim uplatama na žiro račun Udruge FALIŠ – 78.000 kuna ili preko 11.000 dolara!

Više je to, daleko više koliko je FALIŠ dobio od Ministarstva i odlučio vratiti, ali i od ukupne, do sada dobivene potpore iz iste institucije. Podsjećamo, Ministarstvo kulture je za drugo i treće izdanje FALIŠ-a izdvojilo po 20.000 kuna, a za četvrto 25.000. Zbroji li se i odbijenih 10.000, četiri FALIŠ-a, a prema procjeni Ministarstva, vrijede ukupno 75.000 kuna. Za samo jedan, peti, prijatelji festivala iz Hrvatske, Sjedinjenih Država, Njemačke, Srbije, Malezije, Španjolske, Italije, Nizozemske, Švicarske, Slovenije, Norveške, Austrije, Francuske, Češke, Danske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Belgije, Crne Gore i Švedske, donirali su 78.000 kuna u novcu, ali i ponudili pomoć u različitim uslugama neophodnim za organiziranje FALIŠ-a.

Svima njima, ali i prijateljskim medijima koji su pomogli oglašavanju naše kampanje, FALIŠ poručuje „iskreno i veliko FALA“, te obećava bogat programski sadržaj na Maloj loži u Šibeniku, od 6. do 9. rujna, gdje će središnja festivalska tema biti „100 godina Oktobarske revolucije“.

Također, svi koji žele nastaviti pomagati FALIŠ, mogu to i dalje činiti preko interneta ili uplatama na žiro račun:

Udruga FALIŠ, Nikole Tesle 1, 22000 Šibenik; IBAN:  HR3324110061120009120 / SWIFT: JADRHR2X; Jadranska banka dd Šibenik; Ante Starčevića 4 22000 Šibenik; Opis plaćanja: Donacija za neprofitnu udrugu Fališ; Poziv na broj primatelja: HR02  2017.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X