‘Fear And Loathing In Aspen’ – s prikazivanjem je počeo novi film o Hunteru S. Thompsonu

‘Strah i prezir u Aspenu’ zasad igra samo u odabranim kinima u SAD-u.

‘Fear And Loathing In Aspen’

Inspiracija likom i djelom legendarnog američkog novinara i pisca Huntera S. Thompsona iznjedrila je novi biografski film. Riječ je o periodu života novinara, koji je izmislio tzv. ‘gonzo’ način izvještavanja i pisanja, kad se u Aspenu kandidirao za šerifa 1970. godine. Film tematizira poznatu revolucionarnu “Freak Power” kampanju i Thompsonovu kontroverznu kandidaturu u želji za reformom, time i spasom hippie zajednice u planinskom gradiću u koji je došao krupni kapital.

Scenarij i režiju za “Fear And Loathing In Aspen” potpisuje Bobby Kennedy III, dok Huntera tumači Jay Bulger. Sniman je 2018. pod radnim nazivom “The Battle for Aspen”. Trebao je premijerno biti prikazan na SXSW festivalu u Austinu u ožujku 2020. godine, ali je to otkazano uslijed pandemije koronavirusa.

Zanimljivo je da je dokumentarni film o istoj aspenskoj avanturi Huntera S. Thompsona izašao u jesen 2020. godine u režiji Daniela Josepha Watkinsa i Ajaxa Phillipsa i nosi naslov “Freak Power”.

U siječnju ove godine je produkcijska kuća Shout! najavila sjevernoameričku distribuciju po odabranim kino-dvoranama kad je i službeno promijenjen naziv filma u “Fear And Loathing in Aspen” čime je povučena jaka paralela s imenom Thompsonovog najpoznatijeg književnog djela “Fear And Loathing In Las Vegas”, ujedno i najgledanijeg filmskog naslova o Hunterovom životu u kojem su glavne uloge tumačili Johnny Dep i Benicio Del Toro, a 1998. režirao Montipajtonovac Terry Gilliam.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X