Fender je lansirao gitaru Kurt Cobain Jag-Stang u znak obilježavanja 30 godina albuma ‘Nevermind’

Gitara je temeljena na vlastitom prilagođenom modelu pokojnog Cobaina, koji je kombinirao njemu omiljene elemente iz gitara Fender Jaguar i Mustang.

Gitare Kurt Cobain Jag-Stang (Foto: Fender / Press)

Jag-Stang je također uvažio Cobainove vlastite dizajne i crteže, koji se mogu naći u njegovim osobnim dnevnicima, za njegovu idealnu Fender gitaru. Cobain je nekoliko puta svirao Jag-Stang na turneji “In Utero” prije svoje smrti u travnju 1994. godine.

“Otkad sam počeo svirati, uvijek su mi se sviđale određene stvari na određenim gitarama, ali nikada nisam mogao pronaći savršenu kombinaciju svega što sam tražio”, rekao je Cobain u intervjuu Fender Frontline 1994. godine i zaključio tada: “Jag-Stang je najbliže što znam.”

Dostupna u modelima za lijevu i desnu ruku, kao i u bojama Fiesta Red i Sonic Blue, gitara Cobain Jag-Stang ima tijelo od johe, vrat prstohvata od ružinog drveta, jedan singl-coil magnet i jedan dupli humbucker.

“Kad smo pogledali skice koje je Kurt Cobain izradio za svoju gitaru iz snova, bili smo impresionirani koliko je njegov dizajn bio kompleksan”, rekao je Justin Norvell, iz Fender Productsa, u izjavi u kojoj nadalje stoji: “Poštivali smo originalni model – sve specifikacije novog Jag Stanga su takve kakve su zamišljene. Zaista smo htjeli da to bude usklađeno s Kurtovom vizijom. Kroz našu dugogodišnju vezu s nasljednicima Kurt Cobain, oduvijek smo znali da želimo oživjeti njegovu viziju. Bila mi je ogromna čast pomoći ostvariti njegovu ideju i oživjeti ovaj model.”

Cijena gitare Kurt Cobain Jag-Stang iznosi 1.473,00 eura, odnosno 11.070,00 kuna, a više informacija o instrumentu možete saznati ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X